Novell brengt OpenXML-vertaler voor OpenOffice

Novell heeft een conversiehulpmiddel uitgebracht dat OpenOffice-documenten in het OpenXML-bestandsformaat, gebruikt in Microsoft Office 2007, laat inlezen. Eerder kwamen Microsoft en Sun Microsystems al met ODF-vertalers (Open Document Format) voor Office.

De twee eerdere conversie-tools zijn echter plugins voor de Microsoft-software én betreffen ODF-vertaling. Het nu door Novell gemaakte hulpmiddel is voor het open source-kantoorpakket OpenOffice. De nieuwe tool converteert tekstdocumenten (van Word). Later volgen vertalers voor spreadsheet- en presentatiedocumenten (respectievelijk van Excel en Powerpoint).

Zowel OpenXML als ODF zijn officiële open industriestandaarden. De eerstgenoemde, door Microsoft ontwikkeld, is tot ‘open standaard' verheven door de ECMA (European Computer Manufacturers Association) en ligt nu bij de ISO voor versnelde goedkeuring. ODF is gelijk bij de ISO ingediend en na keuring goedgekeurd als officiële open standaard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hr/mevr., kan u in eenvoudige woorden schrijven, hoe een tekst of foto van OOo in Word 2007 kan vertalen ??

hartelijke dank en groetend Jaap

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-03-06T14:23:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.