Open Group omarmt CJIB-aanpak

Dit artikel delen:

Het Centraal Justitieel Incasso Bureau voert grote it-vernieuwingen uit. De modellen die het CJIB daarbij gebruikt zijn inmiddels onderdeel geworden van de soa-methodologie-standaarden. Deze zullen onder de paraplu van de Open Group verder worden ontwikkeld.

Het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) vervangt de komende jaren zijn monolitische applicaties door een service-georiënteerde architectuur (soa). De daarbij gehanteerde methode wordt op dit moment geformaliseerd. "Anderhalf jaar geleden hebben we hier een discussie over gehad met een aantal partners," vertelt Frank Kroon, tot voor kort infrastructuurarchitect bij Capgemini en inmiddels werkzaam bij HP. "Bedrijven als Cisco, HP, IBM en Oracle bleken met dezelfde dingen bezig te zijn. Bij Capgemini hebben we toen een aantal gemeenschappelijke modellen en methoden uitgewerkt. Die zijn onder andere bij het CJIB, de Rabobank, Westpac en Atradius gebruikt."

Volgens Kroon is de methode in de praktijk zo goed bevallen dat deze binnen de Open Group verder wordt ontwikkeld. De afgelopen week werd hierover in de Open Group positief gestemd. "Omdat onze partners daar al in zitten, is dat een goede omgeving om hier verder mee te gaan," aldus Kroon. Samen met HP-collega Mark England neemt hij het voorzitterschap van het soi-project (service oriented infrastructure) voor zijn rekening. "Binnen de Open Group valt dit onder de bestaande soa-werkgroep. Zij ontwikkelen brede maturity- en refentie-modellen, en methodieken. Nu komt daar dus het soi-project bij."

Meer over het CJIB in het bladarchief en Computable 18 van 4 mei 2007.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-05-07T10:41:00.000Z Aad Offerman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.