Dell sluit zich aan bij Microsoft-Novell

Dit artikel delen:

Dell maakt als eerste computerfabrikant gebruik maken van de samenwerking tussen Microsoft en Novell. Het bedrijf gaat servers leveren met Suse Linux Enterprise Server (SLES).

Dell gaat servers leveren met Suse Linux Enterprise Server (SLES) van Novell. "Er zijn ontzettend veel gebruikers van Windows Server 2003. Een groot deel van deze gebruikers zoekt aansluiting op Linux. We gaan daarom Suse Linux Enterprise Server van Novell ondersteunen", zegt Herbert Smals, brandmanager van Dell. De computerfabrikant is de eerste computerbouwer die gebruikt maakt van de overeenkomst tussen Microsoft en Novell. Volgens Dell is deze samenwerking een reden geweest om naast de server producten van Microsoft ook SLES te gaan ondersteunen.

Daarnaast gaat Dell een nieuwe marketingdivisie inrichten die zich richt op de ondersteuning van Suse Linux. Deze divisie zal workshops geven, proof of concepts ontwerpen en diensten ontwerpen die het klanten makkelijker moet maken te migreren naar Suse Linux. Volgens Smals wordt het initiatief ook in Europa uitgerold. Het is nog niet bekend wanneer de Suse Linux-servers verkrijgbaar zijn.

Tijdens de gebruikersbijeenkomst Brainshare in maart zei Roger Levy van Novell al dat er op korte termijn een samenwerking aankwam met computermakers. Dell zou één van deze fabrikanten kunnen zijn, maar ook fabrikanten als HP zouden Linux kunnen distribueren, aldus Levy. Senior analist Michael Goulde van Forrester tegen Boston.com.: "Dell heeft het probleem dat hun producten inwisselbaar zijn voor producten van andere computerfabrikanten. Ze willen meer invloed hebben op wat de klant kiest." Ook voor Novell legt de toezegging van Dell geen windeieren. Al Gillen, vice president bij IDC tegen de Seattle Post Intelligencer: "Nu Dell ook meewerkt, wordt de relatie met Microsoft geloofwaardiger".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-05-07T13:05:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.