Sun helpt Open Office voor Mac

Dit artikel delen:

Berichten over een native uitvoering van Open Office voor Mac OS X doen al lang de ronde. Tot op heden was het alternatief voor Microsoft Office op de Mac echter beperkt tot draaien via Unix-interface X11. Er komt nu schot in de zaak.

Sun Microsystems kondigt zijn actieve steun aan voor de ontwikkeling van Open Office voor Mac OS X. Het gaat hier om een native uitvoering, die dus echt gemaakt is voor dat besturingssysteem en de Aqua-interface ervan. Sun is eigenaar van StarOffice, de commerciële - en niet geheel open source - variant van Open Office.

In 2002 waren er plannen om StarOffice geschikt te maken voor het Mac OS, maar dat is nooit realiteit geworden. Open Office draait op Apple-computers via X11 en vereist dus installatie van die Unix-interface. Inmiddels is er voor Mac OS X wel de OpenOffice-variant NeoOffice. Door het gebruik van Java in NeoOffice zou de software echter minder soepel draaien dan een native pakket.

Nu krijgt de oorspronkelijke open source-kantoorprogrammatuur hulp van Sun om direct te draaien op Apple's besturingssysteem. De steun komt concreet neer op twee betaalde software-ontwikkelaars, in dienst bij Sun, die zich fulltime storten op de Mac OS X-port. Ontwikkelaar Philipp Lohmann onthulde zijn nieuwe project, samen met Sun-collega Herbert Dürr, op zijn blog. Hij stelt dat er, indien nodig, ook nog wel andere collega's zullen meewerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-05-11T07:24:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.