Oproep: interview ontwerper Python

Computable interviewt donderdag 5 juli Python-ontwerper Guido van Rossum. Heb je vragen aan hem? Laat het ons weten.

Guido van Rossum, de ontwerper van de objectgeoriënteerde programmeertaal Python, spreekt komende donderdag in het Centrum voor Wiskunde en Informatica in Amsterdam over het project Python 3000 en de nieuwe Python-versie: Python 3.0.

Heb je vragen aan Python-ontwerper Guido van Rossum? Mail ze vóór donderdag 10.00 uur aan de redactie. Computable legt je vraag dan aan Guido van Rossum voor.

Python behoort tot talen als Java, Perl en PHP. Naast toepassingen voor web services en in systeembeheer wordt Python ook gebruikt voor rapid prototyping: door de grote standaardbibliotheek kunnen snel nieuwe applicaties gebouwd worden. Iedereen kan de source vrij gebruiken, mits het copyright correct vermeld wordt.

De taal wordt onder andere gebruikt in web development (bijvoorbeeld Zope), games (Star Trek Bridge Commander), graphics (‘The Phantom Menace' en ‘The Mummy Returns'), banken, wetenschap, onderwijs, software-ontwikkeling (Red Hat) en bedrijfssoftware (RealNetworks).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-02T16:34:00.000Z Jolein de Rooij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.