Laatste voorbereidingen voor team Delft

Winnaars Nederlandse Imagine Cup

Maandag start de wereldwijde finale van de programmeerwedstrijd Imagine Cup van Microsoft. Nederland stuurt een team uit Delft dat het programma iConnect heeft gemaakt. Het team en Microsoft Nederland hebben vertrouwen in een goede eindplaats tijdens de finale.

De winnaar van de Nederlandse finale van de programmeerwedstrijd Imagine Cup vliegt zaterdag naar Zuid-Korea om mee te doen aan de wereldwijde finale. "Nog twee nachtjes doorwerken en dan kunnen we met een goed gevoel het vliegtuig in", zegt Jan Drenthen, een van de teamleden.

Team Delft maakte het programma iConnect. Dat is een chatapplicatie voor kinderen. Maarten-Jan Vermeulen, academic relations manager van Microsoft, ziet de inzending van het Nederlandse team met vertrouwen tegemoet. "Het is de enige applicatie die ik gezien heb die het culturele aspect opgepakt heeft", zegt Vermeulen. Het thema van de wedstrijd is 'Educatie' en Vermeulen heeft al veel dingen gezien waarmee lessen kunnen worden verbeterd. "Maar ik heb de applicaties van Rusland en Japan nog niet gezien. Dat zijn altijd wel landen waar je rekening mee moet houden."

Icoontaal

Het belangrijkste aspect van iConnect is de icoontaal. De icoontaal die het Delftse team eerst gebruikte, was van een Israëlisch bedrijf. Maar inmiddels heeft het team de taal helemaal veranderd. "We hebben de taal zo aangepast dat het beter aansluit bij de doelgroep. Een icoon met een strop op de nek hebben we er bijvoorbeeld uitgehaald", zegt Drenthen. De presentatie die het team gaat houden zal daarom ook voornamelijk over de icoontaal gaan.

Het team legt momenteel nog de laatste hand aan de applicatie. Drenthen: "We moeten er nog een spelletje aan toevoegen. Dat is sneller gezegd dan gedaan. En ook moeten we nog posters maken voor de stand." Ook heeft het team communicatietraining gehad waarin ze een aantal basistips hebben geleerd.

Stappen

De Imagine Cup kost het Delftse team veel tijd. Drenthen: "Ik heb mijn vrienden de laatste tijd nog maar weinig gesproken, want ik ben veel met iConnect bezig. Tijd om te stappen heb ik de laatste tijd bijna niet gehad."
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-03T10:02:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.