Microsoft werkt nog aan Silverlight voor Linux

De Internet-ambities van Microsoft hebben een nieuwe impuls gekregen met de komst van multimedia-plugin Silverlight. Versie 1.0 is er inmiddels, voor Windows en Mac OS X. De Linux-uitvoering volgt nog.

Microsoft werkt mee aan de Linux-uitvoering van zijn platformonafhankelijke plugin Silverlight. De Windows-producent bracht eerder deze week de uitvoering uit voor zijn eigen besturingssysteem en voor Apple's Mac OS X. Silverlight is een nieuw multimedia-platform dat onafhankelijk van besturingssysteem en browser moet werken. Het is een tegenhanger voor de Flash-technologie van het door Adobe overgenomen Macromedia.

Open source-ontwikkelaar Miguel de Icaza, onder meer bekend van Gnome en het Mono-project, laat op zijn blog weten dat de Linux-uitvoering vordert. Het Mono-team bij Linux-leverancier Novell werkt in het hiervoor opgerichte Moonlight-project samen met Microsoft. Onlangs kwam Sun Microsystems al met een eigen tegenhanger: JavaFX.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Net als bijvoorbeeld Google Maps en Wikipedia, houd ik het wel gewoon bij de open standaard SVG. Zie ook http://svg.startpagina.nl

Dit past precies in de strategie van MicroSoft. Laag voor Laag de architectuur opbouwen (bijvoorbeeld BIOS, DOS, Windows, Office), waarbij de bovenste Microsoft laag afhankelijk is van een of meerdere onderliggende Microsoft architectuur lagen.

Nu concurrenten op het gebied van Content Platforms Microsoft voorbij dreigen te gaan (bijvoorbeeld het pact Google/Apple/Sun), probeert Microsoft een content architectuur platform laag te creeren bovenop alle concurrerende platforms, om toch weer de controle te krijgen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-07T11:00:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.