Managed hosting door True

IBM gaat mee-ontwikkelen aan Open Office

 

OpenOffice

IBM treedt toe tot de OpenOffice.org gemeenschap. Het bedrijf gaat Open Office-technologie in haar producten verwerken en levert code die oorspronkelijk voor Lotus Notes is ontwikkeld.

IBM gaat mee-ontwikkelen aan Open Office. Het bedrijf levert daarnaast code die oorspronkelijk is ontwikkeld voor Lotus Notes, waaronder toegankelijkheidsopties. Daarnaast gaat IBM ook andere nieuwe functionaliteiten aan Open Office toevoegen. Ook breidt het bedrijf de toepassing van Open Office-technologie in haar eigen producten uit.

John McCreesh, marketingmanager binnen OpenOffice.org: "We verwelkomen de bijdragen van IBM om Open Office verder te verbeteren. Maar net zo belangrijk is de belofte van IBM om in de toekomst om in nieuwe producten OpenOffice-technologie op te nemen die het OpenDocument formaat ondersteunt. ODF biedt een zeldzame kans aan de it-industrie om het eens te worden over een standaard die alle gebruikers van desktoptechnologie langdurig voordeel kan opleveren."

Verheugd

Mark Shuttleworth, oprichter van de Ubuntu Foundation: "We zijn verheugd dat IBM, net als Sun en anderen binnen de OpenOffice-gemeenschap, nu ook de ontwikkeling van OpenOffice.org en van het OpenDocument-formaat stimuleert." Ubuntu is een Linuxdistributie waarbinnen de nadruk is gelegd op gebruiksvriendelijkheid.

OpenOffice.org is een open-source kantoorpakket, met onder andere een tekstverwerker, spreadsheet-programma, tekenpakket en een databaseprogramma. Het maakt gebruikt van ODS als standaardformaat, alhoewel ook ander formaten zoals die van Microsoft Office ondersteund worden. Bijna 100 miljoen mensen hebben het pakket gedownload sinds Sun dit project in 2000 startte.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2124230). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Mooie ontwikkeling.. Goede software hoeft helemaal niet duur te zijn.
En met de naam van IBM erachter, zal het zich nog sneller en beter ontwikkelen..

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×