Mozilla Stichting richt pijlen op e-mailclient

Dit artikel delen:

De Mozilla Stichting heeft met de open source-webbrowser Firefox al veel succes geboekt. Het wil dat nu herhalen voor de e-mailclient Thunderbird en heeft daarvoor een apart bedrijf opgezet, mét winstoogmerk.

Webbrowser Firefox heeft bijna de positie van besturingssysteem Linux overgenomen als succesvolste open source-voorbeeld. De Mozilla Foundation achter de open browser wil een soortgelijke revolutie ontketenen voor e-mailclient Thunderbird. Dat mailprogramma heeft tot op heden nog niet bepaald een aanzienlijk marktaandeel veroverd.

De Mozilla Stichting richt voor Thunderbrid een aparte entiteit op; MailCo. Dat is een bedrijf dat dan ook met winstoogmerk opereert. Hoewel het volgens de kersverse ceo David Ascher echter niet de nadruk op winst zal leggen. Als startkapitaal krijgt MailCo drie miljoen dollar van Mozilla.

Onlangs hebben de ontwikkelaars van de aloude mailclient Eudora, ooit veelgebruikt, al een plugin uitgebracht voor Thunderbird, waarmee dat mailprogramma de rol van Eudora moet overnemen. Oorspronkelijk hadden de Eudora-ontwikkelaars laten weten dat hun mailprogramma open source zou worden. Nu lijkt dat echter vooral een overgang naar Thunderbird in te houden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-19T11:14:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.