Adobe helpt bij NAVO-missies

Het Amerikaanse softwarebedrijf Adobe gaat de NAVO helpen bij het opzetten van een nieuw Mission Support System. Het systeem verkort de voorbereidingstijd voor missies en verbetert de informatievoorziening naar de bemanningsleden.

Het defensiesamenwerkingsverband NAVO werkt met behulp van Adobe Flex aan een nieuw systeem ter ondersteuning van de verschillende missies. Met het nieuwe Mission Support System (MSS) kunnen de bemanningsleden vluchtplannen samenstellen uit meer dan tachtig verschillende databronnen. Hieronder valt informatie zoals vluchtnummers, details over de regio en routes die gekozen kunnen worden in noodsituaties. Vluchtplannen zijn visuele elektronische kaarten die alle informatie tonen die nodig is om vluchten voor te bereiden.

"Wij zijn altijd op zoek naar manieren om onze efficiëntie te verbeteren. We investeren echter alleen in technologie die bewezen betrouwbaar is", zeggen Steve Lusardi en Gerry Van Tol, project officers bij de NAVO. "Adobe Flex wordt wereldwijd geaccepteerd en biedt ons een nieuwe mogelijkheid het vluchtvoorbereidingstraject te automatiseren en kostbare tijd te besparen. Natuurlijk moeten NAVO-bemanningsleden de beschikking hebben over relevante informatie. De visuele elektronische kaarten bieden alle informatie op een eenduidige wijze en dit maakt het MSS erg gebruiksvriendelijk."

Rich internet applications

De technologie van Adobe Flex wordt gebruikt voor het ontwikkelen van rich internet applications (ria's), toepassingen die in de browser of zelfstandig op de desktop kunnen draaien. Het is gebaseerd op open source. Het miljoenencontract tussen de NAVO en Adobe bestaat uit software licenties, ondersteuning en consultancy.

De NAVO is een verbond van 26 landen in Noord-Amerika en Europa en heeft zijn hoofdkantoor in Brussel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-13T09:28:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.