Aantal deelnemers ASL-BiSL congres verdubbeld

Bij het jaarcongres van de ASL-BiSL Foundation in Bussum, waren gisteren ruim vijfhonderd deelnemers present. Deze verdubbeling ten opzichte van vorig jaar toont een groeiende belangstelling voor de modelmatige inrichting van de vraagkant van ict.

Het vijfde jaarcongres van de ASL-BiSL Foundation heeft een record aantal deelnemers op de been gebracht: ruim vijfhonderd. Dat dit een verdubbeling is vergeleken met vorig jaar, toont volgens mede-organisator Herman van Bolhuis dat de inrichting van de ict-vraagkant een hot item is de komende drie tot vijf jaar.

Zoekende

Van Bolhuis: "In Nederland is men goed in de beheerkant van de ict, denk maar aan het gebruik van ITIL en zo. De echt grote slagen zijn echter te behalen bij de vraagkant. Hoe doen we dat?" Hij zegt dat veel organisaties zoekende zijn en verwacht dat het aantal deelnemers volgend jaar toeneemt naar meer dan zevenhonderd.

Het jaarcongres, met het thema 'Focus on Demand', werd georganiseerd in 't Spant in Bussum en bestond uit vele presentaties. Als afsluiter werd de ASL-BiSL Trofee 2007 uitgereikt aan de organisatie die zijn functioneel beheer het beste via het ASL-BiSL-model heeft geïmplementeerd. De afdeling Performance Control van Achmea Group IT Services kreeg 57 procent van alle stemmen en ging er met de trofee vandoor. Een vakjury deed de voorselectie, waarop de congresdeelnemers hun stem konden uitbrengen. Ook het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg en een afdeling van ING waren genomineerd.

ASL en BiSL

De ASL-BiSL Foundation is een Nederlandse stichting die het gebruik van de ASL- en BiSL-modellen voor de inrichting van de ict-structuren promoot. ASL (Application Services Library) is een procesraamwerk dat de processen van het beheer, onderhoud en vernieuwing van informatiesystemen en applicaties beschrijft. Het biedt een handvat bij het verbeteren van organisaties die applicatiebeheer uitvoeren. BiSL (Business Information Services Library) is een kadermodel voor het uitvoeren van functioneel beheer en informatiemanagement.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-14T11:21:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.