Mashup-wedstrijd: zoeken en plannen

ben jij beter dan microsoft

Zoeken, vinden, plannen en herinneren zijn de centrale thema's bij de tweede finale van de mashup-wedstrijd 'Ben jij beter dan Microsoft?'. Vanmiddag wordt de winnaar onder de jeugdige programmeurs bekend.

Voor de tweede keer organiseren bureau TamTam, de TU Delft en Microsoft een mashup-wedstrijd. Studenten is gevraagd hun ideale mashup te maken en in te zenden ter beoordeling door TamTam en twee Delftse professoren. Vorig jaar won Treinvizier.nl, een site waar op een Google Map vertraagde treinen worden geplot.

Ook dit jaar spelen de spoorwegen bij een van de finalisten een centrale rol. Met NS Agenda kunnen gebruikers via hun Gmail-account en Google Calendar kort voor vertrek met de trein reisinformatie ontvangen per sms. De site VanAnaarBewuster.nl laat zien met welk voertuig een reiziger het minst milieuvervuilend bezig is, afgezet tegen de tijd die de reis kost. De site vergelijkt reistijden en kooldioxide-uitstoot van fietsers, OV-reizigers en automobilisten.

Studentenkamers

Studentenkamer.nl plot het aanbod van studentenkamers van Duwo.nl op een Google Map. En finalist Treelz.com laat internetters via een Google Map vertellen waar ze zijn en waren. Deze dienst is te vergelijken met de vroegere verschijningsvorm van het Duitse Plazes.com.

De wedstrijdregelementen schrijven voor dat deelnemers op zijn minst één Microsoft-technologie moeten gebruiken om te zien dat ze beter zijn dan Microsoft. Twintig deelnemers meldden zich aan voor de wedstrijd. Negen van hen zonden uiteindelijk een al dan niet werkend concept in.

Winnaar

De finale vindt vanmiddag plaats aan de TU Delft. De stem van de jury telt voor 70 procent. De stem van het publiek weegt voor 30 procent bij de bepaling wie de winnaar is. Cadeau website is de laatste finalist. De maker leverde echter geen werkbare mashup op, maar enkel een conceptbeschrijving.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij TU Delft

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-19T09:40:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.