Sun Microsystems koopt MySQL

Sun Microsystems legt 1 miljard dollar op tafel voor MySQL AB, het bedrijf achter de populaire database MySQL.

Sun Microsystems koopt MySQL AB, maker van de open source database MySQL. Het bedrijf betaalt hiervoor één miljard dollar. Sun verwacht de overname het derde kwartaal van dit jaar af te ronden. Marten Mickos, ceo van MySQL AB, zal deel uit gaan maken van het bestuur van Sun.

De MySQL-database is de meest gebruikte database en wordt gebruikt in besturingssystemen, andere applicaties en door hardwarelevanciers. Slechts één procent van de gebruikers van MySQL betaalt voor het gebruik van de database. MySQL AB verdient vooral geld aan ondersteuning van klanten. Analisten vinden daarom het bedrag dat Sun voor de database neerlegt erg hoog.

Op zijn blog schrijft Sun-ceo Jonathan Schwartz dat de aankoop van MySQL ‘Sun naar het midden van de wereldwijde economie brengt'. "Klanten, die we al lange tijd kennen, noemen MySQL het meest populaire platform waarop ontwikkelaars netwerkdiensten maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-16T15:19:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.