Novell eist geld van nagenoeg failliet SCO

SCO gehackt

Deze leus op de ooit gehackte website van SCO geldt nu tégen het bedrijf.

Het langlopende conflict tussen enerzijds Linux-aanklager SCO en anderzijds partijen als IBM, Red Hat en Novell krijgt nog een staartje. Novell eist geld van SCO.

Novell claimt nog geld te krijgen van SCO, aan wie het niet de rechten op Unix had verkocht maar slechts wederverkooprechten. Die belangrijke nuance is gebleken uit een van de vele rechtszaken in de Linux-kruistocht van voormalig Linux-leverancier SCO. Dat bedrijf is ook leverancier van een Unix-variant voor x86-processoren.

In april begint  de rechtszaak van Novell tegen SCO over de tegoeden die eerstgenoemde claimt. SCO heeft namelijk royalties geïnd op Unix-technologie, maar blijkt daar dus geen eigendomsrecht op te bezitten. Het bedrijf staat echter op de rand van het faillisement, dus het is maar de vraag of Novell hier echt iets uit weet te slepen. Novell heeft enkele jaren geleden al een claim gelegd op de Unix-inkomsten van SCO.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat had Novell eerder moeten bedenken, toen SCO al in de Anti-Linux kruistocht op ging voorspelde ik ook al dat dit definitief de ondergang zou betekenen van SCO, en ondergang betekend in mijn ogen 'Falliet'.
Dus Novell; 'U bent ruim 3 jaar te laat'!

Het lijkt mij dat Novell het laatste duwtje wil geven om SCO over de rand te helpen. Dat verlost zowel Novell als vele andere bedrijven van een lastig bedrijf en nog veel vervelender rechtszaken.

Go Novell, Go!

Hopelijk voelt zich een groot it-bedrijf geroepen SCO op te kopen. Het was ooit een heel goed bedrijf dat door dhr. Darl McBride op de klippen is gezet. Deze "manager" moet als paria gebrandmerkt worden en nergens meer werk krijgen, hij heeft namelijk een aantal goede programmeurs mee in de ellende gestort. Laten we niet vergeten dat SCO ooit ook Caldera was en ook veel bijgedragen heeft aan Linux etc..

SCO *was* dan misschien ooit Caldera dat bijdragen aan Linux heeft geleverd en *was* dan misschien een bedrijf dat van mij mocht voortbestaan; het *huidige* SCO o.l.v. Darl McB heeft zich behoorlijk misdragen. Het huidige "management" (of noem je zoiets "damagement"?) verdient het m.i. niet om door te kunnen gaan of ergens anders nog eens de kans te krijgen om iets te verzieken. Dus, sorry voor alle (dan ex-) werknemers van SCO die het wel goed bedoelden, maar als Novell ze over het randje kan duwen zodat heel de zaak wordt opgedoekt dan hebben ze mijn zegen. (Het is overigens ook niet zo dat ik Novell als heilig beschouw..)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-18T11:37:00.000Z Jasper Bakker