HP vergemakkelijkt beheer open source software

HP wil bedrijven helpen bij het gebruik van gratis en open source software. Het bedrijf lanceert daartoe een initiatief en geeft beheertools voor gratis en open source software vrij.

Een nieuw initiatief van HP moet bedrijven helpen bij het gebruik van gratis en open source software. De site FOSSBazaar moet bedrijven wijzen welke juridische, financiële en beveiligingsissues ze tegen kunnen komen als de open source software gaan gebruiken. Op een andere gelanceerde website, FOSSology, kunnen gebruikers de tools downloaden om open source software te beheren. FOSS staat voor 'Free and Open Source Software'.

"Er is niet één oplossing voor het beheer van gratis and open source software. Onze software past bij de manier hoe HP het beheer van gratis en open source software aanpakt, maar er zijn ook andere manieren voor. Door de beheertools open source te maken, zorg je voor de beste en meest veelvuldige set van tools voor het beheer van deze software. Zo kunnen anderen voortbouwen op de tools en deze aanpassen aan de wensen van hun bedrijf", aldus Christine Martino, vicepresident Linux and open source bij HP op CNET News.com.

Gratis en open source software heeft andere eigenschappen dan gesloten software. Traditionele beheertechnieken zijn vaak niet toereikend om deze software goed te beheren. De tools en expertises van gebruikers op de twee sites moeten bedrijven oplossingen bieden. Google en Novell ondersteunen het initiatief.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-30T11:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.