Nederlander gebruikt Firefox het minst

Het aantal Nederlanders dat Mozilla's Firefox gebruikt, is het kleinste van heel Europa: 14,7 procent in vergelijking met een gemiddelde van 28 procent. Daarnaast daalde het gebruik van Firefox in ons land in november met 0,1 procent. In Finland wordt Firefox het meest gebruikt.

Volgens het Franse onderzoeksbureau XiTi-Monitor is het Europese marktaandeel van Firefox gegroeid van twintig procent eind 2005 naar 28 procent eind 2007. Deze groei gaat volgens XiTi ten koste van Internet Explorer: alleen al in december 2007 verloor Microsoft's browser een marktaandeel van 0,9 procent, terwijl Firefox juist 0,7 procent populairder werd.

Nederland sluit de rij

Finland, Slovenië en Polen kennen het hoogste percentage Firefoxgebruikers: in deze landen is het marktaandeel van Mozilla's browser respectievelijk 45,4, 44,6 en 42,4 procent. Nederland heeft van alle Europese landen het laagste percentage Firefoxgebruikers (14,7 procent). Bovendien daalde het aantal Firefoxgebruikers in ons land in november met 0,1 procent.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wel weer duidelijk dat een Frans onderzoeksbureau geen gegevens over Engeland heeft....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-31T11:36:00.000Z Jolein de Rooij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.