Programmeertalenten ontwikkelen mash-ups

Studenten van de Hogeschool Rotterdam proberen op slimme manieren webtoepassingen te combineren. De wedstrijd is een idee van Microsoft en ict-dienstverlener Tam Tam.

Dertig programmeertalenten van Hogeschool Rotterdam zijn deze week begonnen met het maken van een nieuwe Microsoft mash-up. Net als bij de wedstrijd van vorig jaar proberen de studenten een nieuwe webtoepassing te ontwikkelen door bestaande toepassingen samen te voegen.

De wedstrijd met de naam ‘Ben jij beter dan Microsoft?' wordt georganiseerd door ict-dienstverlener Tam Tam. "Wij zien bij onze klanten en partners grote behoefte aan innovatieve webtoepassingen, waarvan mashups aansprekende voorbeelden zijn", zegt Paul Manuel, algemeen directeur van Tam Tam. "Daar komt bij dat wij altijd op zoek zijn naar nieuw talent, omdat lifetime employment niet meer bestaat. Met dit project interesseren wij potentiële medewerkers al in de schoolbanken voor een baan bij Tam Tam." Ook wil het bedrijf met de wedstrijd nieuwe ideeën blijven aandragen voor klanten.

Het is de derde keer dat Tam Tam de wedstrijd organiseert. Vorig jaar was de website vananaarbewuster.nl de winnaar van ‘Ben jij slimmer dan Microsoft?'. Joost Voordouw, bedenker van die mash-up, combineerde Google Maps met de NS Reisplanner om de CO²-uitstoot van een reis te berekenen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Locaties met wiki's in die omgeving wereldwijd opzoeken op satellietfoto's eenvoudig op adres?
picsfromspace.nl
Een combinatie van Googlemaps mashup, Wikipedia informatie en third-party adresgegevens met adressuggestie.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-29T10:49:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.