Oracle krijgt groen licht voor overname BEA Systems

Groen licht

De Europese Commissie heeft ingestemd met de overname van BEA Systems door Oracle. Daarmee zal de overname definitief worden afgerond.

De Europese Commissie heeft ingestemd met de overname van BEA Systems door Oracle. Oracle zal de overname zo snel mogelijk afronden. Het softwarebedrijf wil door de overname de ontwikkelcapaciteit van de middleware-suite verder uitbreiden en versnellen.

Volgens analisten is het Oracle vooral te doen om de klantenkring van BEA. Mike Gilpin van Forrester verwacht dat gebruikers van de BEA-portals overstappen naar WebCenter van Oracle. De kosten voor gebruikers van BEA-producten zouden weleens kunnen stijgen door de overname. In ieder geval zal het betekenen dat er door het wegvallen van BEA minder keuze op de markt van middleware is.

Verhoogd

De overnamesom komt neer op ongeveer 8,5 miljard dollar (5,4 miljard euro). Dat bedrag werd in januari 2008 geboden. Oracle bracht in oktober 2007 een bod uit van 6,7 miljard dollar (4,75 miljard euro). Later werd dat bod verhoogd.

Oracle-directeur Charles Phillips schreef ten tijde van het bod in oktober 2007 in een brief aan de directie van BEA Systems: "Wij hebben het voornemen om de investeringen die klanten gedaan hebben in de producten van BEA te beschermen en zowel hen als de producten nog lange tijd te ondersteunen." Oracle kocht eerder de softwareleveranciers PeopleSoft en Siebel op en wijst er op dat het die producten ook nog ondersteunt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-02T11:08:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.