Telematica zet online MDD-netwerk op

Er zijn nog veel vragen rondom Model Driven Development. Vooral over hoe MDD organisatorisch in te zetten is of welke tools gebruiken kunnen worden zijn onderwerpen waar professionals ervaringen over willen uitwisselen. Het Telematica Instituut komt daarom met een online gemeenschap rondom MDD.

Het Telematica Instituut heeft een begin gemaakt met een online netwerk om informatie rondom Model Driven Development (MDD) uit te wisselen. Tijdens een symposium rondom MDD bleek dat er nog veel vragen zijn rondom de organisatorische inbedding en in te zetten gereedschappen.

De 120 deelnemers van het congres gaven aan meer behoefte te hebben aan informatie over MDD. Zij hopen in de online gemeenschap op een voortzetting van de discussie, want ‘innovaties worden versneld door het uitwisselen van ervaringen', aldus het persbericht.

Bij Model Driven Development wordt uit modellen automatisch software gegenereerd. Hierdoor is software sneller te maken en beter te onderhouden. Volgens het Telematicainstituut verlaagt MDD de kosten en time-to-market en leidt tot voorspelbare kwaliteit en beheersing van complexiteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-27T15:49:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.