Open source zorgt voor omzet bij Sun

Sun Microsystems maakte het afgelopen fiscale jaar minder winst dat het jaar ervoor. De omzet steeg met 0,1 procent. De omzet is vooral de danken aan de omzet uit open source producten, zoals de MySQL-database en de open source opslagproducten.

Sun Micrososystems dankt de omzet het van dit fiscale jaar vooral aan de open source producten in het portfolio. De omzet van de leverancier was het afgelopen jaar 13,9 miljard dollar. Een stijging van 0,1 procent vergeleken met vorige jaar. De winst daalde vergeleken met het fiscale jaar 2007 met 14,8 procent naar 403 miljoen dollar.

Volgens Sun is er de komende jaren veel omzet te halen uit open source. Steeds meer bedrijven maken de overstap, aldus ceo Jonathan Schwartz. "Als bedrijven ict-budgetten blijven verkleinen en steeds verder weggaan van gesloten softwaremakers, of dat nu database- opslag- of softwareleveranciers zijn, hebben wij een unieke positie waardoor we hier op in kunnen spelen. We zijn niet de enige die deze verandering zien. Ook een recent rapport van analistenbureau Gartner voorspelt dat in 2012 meer dan negentig procent van de bedrijven open source zal gebruiken."

De omzet uit de database MySQL steeg in het vierde kwartaal met 44 procent. Schwartz denkt dat de omzet uit de database alleen maar zal toenemen het komende jaar. Ook de omzet uit de multicore Niagara-processor groeide met 84 procent naar 1,1 miljard dollar. Op het gebied van opslag investeerde Sun het afgelopen jaar in open source producten. Volgens Schwartz groeide ook de omzet op dit vlak door het nieuwe product Thumper.

Het bedrijf zag de omzet in Europa, het Midden-Oosten en Afrika met vijf procent groeien het afgelopen fiscale jaar. De omzet uit India groeide het sterkst met dertig procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-05T11:18:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.