VMware wordt lid van Linux Foundation

VMware treedt toe tot de Linux Foundation, een belangengroep voor de ontwikkeling en standaardisatie van Linux. VMware schaart zich bij de belangenorganisatie voor open-source omdat klanten steeds meer vragen om Linux-implementaties.

Leverancier van virtualisatiesoftware VMware sluit zich aan bij de Linux Foundation. Dat is een belangenorganisatie voor de ontwikkeling en standaardisatie van Linux. Andere grote namen binnen die organisatie zijn Intel, Dell, Google en Adobe. VMware treedt toe tot de belangenorganisatie voor open-source op verzoek van klanten, die steeds vaker vragen naar Linux-implementaties.

"Steeds meer bedrijven draaien hun Linux-omgevingen op VMware virtualisatie. Door onze toetreding tot de Linux Foundation krijgen we toegang tot discussiegroepen. Daaruit kan een beter beeld ontstaan van de behoeften van onze klanten en de gebieden waarop we kunnen samenwerken met andere partijen", zegt vice-president nieuwe projecten Dan Chu.

De Linux Foundation komt voort uit de Open Source Developer Labs (OSDL) en de Free Standards Group die in 2007 fuseerden tot de Linux Foundation. De doelstelling van de belangengroep is om de ontwikkeling van Linux te sturen en waar mogelijk tot standaardisatie te komen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

VMware super programma!!! Ik test hier mijn besturingssystemen mee, ook als er even iets snel moet worden gecompileerd. Ik kan wel begrijpen dat ze bij de Linux foundation willen, want ik heb zo nu en dan achter me Windows in VMware Linux draaien.
Ik zie VMware als een volwaardige pc al is het virtueel.
Prima software om OS te testen, als je dus een OS wil maken naar je eigen hand, even isootje erin en installen of live CD.
Geweldig

Het gaat de juiste kant op. Men realiseert zich steeds meer het belang van open source omgevingen. Ik hoop dat we richting een toekomst gaan met ALLEEN maar open source systemen. Leve de vrijheid en openheid van zaken.

---
unixplaza.nl

Ik denk dat Microsoft de kop zo wordt in gedrukt met dat open source speelgoed.

Wanneer een bedrijf een product lanceert, kun je er redellijk van opaan dat het product gebackupped wordt. Dat is en blijft bij open source altijd maar een vraag. In het eerste geval heb je meer zekerheid op ieder terein. Kijk eens naar Linux dat ook reeds veel 'Linuxen' heeft opgeleverd. Concurrentie is goed, maar wel bedrijfsmatig, om het kort te houden.

Ja, VMware voelt de hete adem van de vrije tegenhanger Virtualbox in zijn nek. Virtualbox heeft een kleinere footprint, is lichter en sneller, heeft meer zinnige features zoals de usb-manager en virtualdisk manager en is beter gedocumenteerd.

Zonder een solide desktop basis worden infrastucture en virtual labs het ook niet. Ik zou VMware uit de foundation weren zolang er geen open / vrije versie beschikbaar is.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-08T11:28:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.