Microsoft koopt meer Novell-certificaten

Microsoft koopt meer certificaten van Novell, waarmee klanten ondersteuning kunnen krijgen van de Linux-leverancier. De twee partijen breiden hun samenwerkingsverband uit.

Microsoft en Novell breiden het samenwerkingsverband, dat in 2006 werd gesloten, uit. De softwareleverancier uit Redmond koopt voor honderd miljoen dollar aan certificaten, die klanten kunnen inruilen voor ondersteuning van de Linux-leverancier. De uitbreiding van het contract gaat 1 november 2008 van start.

De twee bedrijven sloten in 2006 een overeenkomst om de serversoftware van beide partijen beter samen te laten werken. Microsoft kocht toen al voor 240 miljoen dollar aan certificaten voor ondersteuning in. Achttien maanden later is ongeveer 65 procent van deze certificaten ingeleverd voor ondersteuning van Novell.

Sceptisch

In eerste instantie werd sceptisch op de overeenkomst gereageerd. Vooral de opensourcegemeenschap had veel argwaan bij de samenwerking. In het contract zou namelijk ook zijn opgenomen dat de twee partijen elkaar niet zouden aanklagen voor inbreuk op patenten. Microsoft-ceo Steve Ballmer zei tijdens diezelfde periode dat Linux inbreuk maakt op een groot aantal patenten van Microsoft.

Volgens de twee bedrijven willen klanten zekerheid over de patentinbreuk. "Deze uitbreiding is bedoeld om klanten en partners de beste oplossing te geven om software van Novell en Microsoft samen te laten werken en ze rust te geven op het vlak van patentinbreuk", aldus Kevin Turner, chief operating officer bij Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wanneer noemt Balmer de patentinbreuken? Dat is in geen jaren gebeurd en hoort onder het kopje FUD. Dhr. Balmer houdt ons allemaal voor dom, wie een beetje nadenkt weet dat MS zelf een enorm interessant verleden heeft waar het patentinbreuken betreft.

MS zal nooit het risico nemen een aanklacht in te dienen dan krijgen ze meteen IBM, HP, SUN en andere supporters van FOSS over zich heen. Het beste zou zijn softwarepatenten af te schaffen en aleen onder het auteursrecht te plaatsen zoals het FFII al jaren bepleit.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-20T11:08:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.