Sogeti wil op overnamepad

Ict-dienstverlener Sogeti uit Vianen spreekt met kleinere branchegenoten over een mogelijke overname. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2007. Het is voor het eerst dat Sogeti, een volle dochter van Capgemini, cijfers publiceert.

Ict-dienstverlener Sogeti heeft in de loop van 2007 met een aantal kleinere bedrijven gesproken over een mogelijke overname. Tot concrete resultaten hebben deze gesprekken niet geleid. Dat meldt het management in het jaarverslag over 2007.

Bij de keuze van mogelijke overnamekandidaten kijkt Sogeti naar kleinere bedrijven die op onderdelen een uitbreiding van het serviceportfolio of de klantenbasis bieden. Dat de gesprekken tot nu toe geen resultaat hebben opgeleverd, wijt het bedrijf eraan dat eigenaren denken dat hun bedrijf de komende tijd nog in waarde zal stijgen.

Sogeti boekte het afgelopen jaar een omzet van 289 miljoen euro en een nettowinst van 41 miljoen euro. Dat is een toename met respectievelijk achttien en 45 procent. Het aantal medewerkers liep op van 2666 tot 3121 man, een groei van zeventien procent. De Sogeti-groep boekte in 2007 in zijn geheel een omzet van 1,41 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-27T11:39:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.