ICT Automatisering doet het goed in Duitsland

ICT Automatisering doet goede zaken in Duitsland. De bedrijfsonderdelen ICT Embedded en ICT Solutions zagen de omzet dalen.

Ontwikkelaar van embedded software, ICT Automatisering, boekt over het eerste half jaar van 2008 19,1 procent meer winst dan over dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst steeg tot 3,7 miljoen euro. De omzet groeide met ruim twaalf procent tot 48,9 miljoen euro.

Het bedrijf zag de omzet vooral stijgen uit activiteiten in Duitsland. De omzet verdrievoudigde bijna ten opzichte van de eerste zes maanden van 2007 en kwam uit op 10,1 miljoen euro. Ondanks de krappe arbeidsmarkt vond een sterke autonome groei plaats van de activiteiten in Duitsland. Daarnaast groeide de marktpositie door uitbreiding in Lineas, producent van software voor de autoindustrie, en door de overname van automatiseerder !zip, waarmee het Nederlandse bedrijf wil uitbreiden buiten de markt voor toepassingen in de autoindustrie. De doelstelling om in 2010 met driehonderd medewerkers in Duitsland actief te zijn, is verhoogd naar vijfhonderd medewerkers. Momenteel staan bij het Duitse bedrijfsonderdeel 185 mensen op de loonlijst.

De omzet van het bedrijfsonderdeel ICT Embedded daalde met 7,2 procent tot 23,1 miljoen euro .Volgens ceo Bram Schot heeft die omzetdaling te maken met de verslechterende economische situatie. Het bedrijf richt zich binnen deze divisie de komende tijd vooral op bedrijfsoptimalisatie en winstherstel en niet zozeer op groei.  

Gericht op Nederland

De omzet van ICT Solutions daalde in het eerste halfjaar van 2008 met 2,6 procent naar 23,1 miljoen euro omdat de vraag vanuit de communicatie en multimediabranche afzwakte Dat komt naar voren in de afbouw van verschillende projecten. ICT Automatisering heeft bovendien begin dit jaar besloten om zich in deze branche volledig te richten op Nederland en te stoppen met de internationale marktbenadering.

Tegenover de omzetdaling bij de twee genoemde bedrijfsonderdelen staat een stijging van 46,6 procent van de omzet van het bedrijfsonderdeel ICT Consultancy. De omzet komt daarmee uit op 1,3 miljoen euro, een klein onderdeel van de totale omzet maar de automatiseerder verwacht dat dit bedrijfsonderdeel in de tweede helft van 2008 verder zal groeien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-29T10:31:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.