Nederlander wint Google Android-wedstrijd

De Nederlander Eric Wijngaard heeft de hoofdprijs gewonnen in Googles Android-programmeerwedstrijd. Met zijn mobiele applicatie PicSay wist hij een prijs van 275.000 dollar in de wacht te slepen.

De Nederlander Eric Wijngaard heeft Googles programmeerwedstrijd voor het mobiele besturingsysteem Android gewonnen. Hij ontwikkelde een eenvoudig fotobewerkingsprogramma voor op de mobiele telefoon en ontving daarvoor een bedrag van 275.000 dollar. Negen andere ontwerpen wonnen eenzelfde prijs.

Google organiseerde de wedstrijd om het mobiele besturingssysteem Android te promoten. Wijngaard kreeg in mei al een telefoontje van Google waarin hem verteld werd dat hij bij de laatste vijftig van de Android Developer Challenge zat met zijn applicatie Picsay.

De applicatie was één van de 1788 inzendingen uit meer dan zeventig landen. Met PicSay kunnen mobiele internetters foto's maken, personaliseren en delen per e-mail, blog, Flickr, Facebook, Photobucket en Picasa.

Gebruiksvriendelijk

De techneut denkt wel te weten waarom hij één van de tien gelukkigen is: "Het programma is heel makkelijk en gebruiksvriendelijkheid is natuurlijk erg belangrijk wanneer je een programma draait op het kleine scherm van een mobiele telefoon."

Het geld mag hij naar eigen inzicht besteden "Ik stop het in mijn bedrijf om door te ontwikkelen. Misschien ga ik meer applicaties ontwikkelen, de ideeën zijn er in elk geval", aldus Wijngaard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Profiat voor Eric. Het is best uitdagend om een applicatie te ontwikkelen voor zo'n nieuw platform, knap dat hij zo ver is gekomen!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-29T16:41:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.