CWI richt spin-off softwareleverancier op

Handen schudden

Het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) richt spin-off bedrijf MonetDB op. Die opensource softwareleverancier moet de maatschappelijke en economische impact van onderzoeksresultaten vergroten.

Om commerciële toepassingen van onderzoek en de verspreiding van de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek te verbeteren richt het Centrum Wiskunde en Informatica (CWI) spin-off bedrijf MonetDB op. De belangrijkste taken van de onafhankelijke softwareleverancier zijn het beheren, onderhouden en verspreiden van het opensource databasemanagementsysteem MonetDB.

Die software is ontwikkeld bij het nationale onderzoekscentrum CWI. De programmatuur wordt toegepast bij forensisch onderzoek, sterrenkunde en in de financiële wereld. Het gaat om wetenschappelijke databases en business intelligence (bi) toepassingen. Het programma is gebaseerd op SQL en draait via standaard interfaces op een groot aantal platformen.
Daarnaast faciliteert het bedrijf de inzet van wetenschappelijk personeel en stimuleert het de vorming van joint-ventures gericht op specifieke markten.

Volgens oprichter Martin Kersten is een high-tech bedrijf dat aan de ene kant dicht bij het onderzoek en aan de andere kant op een armlengte afstand van durfkapitalisten staat de beste basis voor het faciliteren van technische innovatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-17T11:11:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.