Microsoft helpt Achmea bij werving ICT'ers

Microsoft gaat Achmea helpen bij de werving en begeleiding van .NET-ontwikkelaars. De verzekeraar hoopt door intensieve samenwerking met Microsoft als werkgever interessanter te worden voor ict'ers.

Achmea en Microsoft gaan intensief samenwerken. Onderdeel van de strategische samenwerking is de gezamenlijke werving van .NET-ontwikkelaars. Bovendien gaat Microsoft de ontwikkelaars begeleiden en opleiden.

Door te participeren in Microsoft-evenementen, zoals DevDays en Imagine Cup, wil Achmea zichzelf aantrekkelijker maken als werkgever voor ict'ers. "Op dit soort Microsoft-evenementen zijn veel ontwikkelaars aanwezig, maar zouden wij als verzekeraar normaal gesproken niet komen", legt Bert Rensen van Achmea uit. "Het is lastig om goede mensen te vinden, zeker in de ict-hoek. Als je werk zoekt is dat natuurlijk prachtig, maar voor werkgevers is het lastiger. Door samen te werken met Microsoft willen we extra aantrekkingskracht creëren voor ons bedrijf."

Naast gezamenlijke werving gaan de twee concerns ook samenwerken op het vlak van begeleiding en opleiding. Microsoft verzorgt bijvoorbeeld masterclasses, training on the job en bezoekjes aan de Microsoft-campus voor de Achmea .NET-ontwikkelaars. De intensieve begeleiding door Microsoft  moet ict'ers een extra impuls geven om bij de verzekeraar te komen werken. Rensen: "Microsoft is een partij die een bepaalde uitstraling heeft, ook bij ict'ers. Wij willen mensen binnen krijgen die helpen met het vervolmaken van onze IT-omgeving. Om die mensen binnen te krijgen is Microsoft een goede partner."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Eerst worden de oudere IT'ers gedumped bij een oud-IT opkoper en vervolgens kunnen ze niet aan nieuwe medewerkers komen. Voor een lange cariere hoef je daar dus niet te zijn, als je de 30 gepasseerd bent wordt je weer gedumped. Fijne werkgever, ik gun ze de nieuwe lichting automatseerders. Langdurige projecten die nooit ten einde schijnen te komen.

Het is natuurlijk altijd prettig om je als bedrijf afhankelijk te maken van een ICT-leverancier. Weet je zeker dat je nooit te weinig betaald. Tevens heeft de leverancier wat veroordelingen van o.a. onze eigen EU voor de kiezen gekregen maar dat is natuurlijk geen enkel beletsel om je nog verder in te graven.

Eerste reactie...interessant.
Tweede reactie...het is gewoon overal hetzelfde.
En de werkgevers/dit kabinet maar praten over langer doorwerken...duuhhh

Onderstaand artikel lezend vind ik deze beweging toch wel enigszins merkwaardig. Wellicht de volgende keer
even goed nadenken voordat outsourcing wordt ingezet?

http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/ictbranche/2215883/2379258/emoties-lopen-hoog-op-bij-ictdivisie-achmea.html

Volgens mij gaat het hier over software ontwikkelaars en niet over ICT-beheerders.
En Achmea is erg groot, kan me voorstellen dat dit meer voor de Interpolis tak is bedoeld.
Die zijn wat vooruitsrevender.

Als op de site http://www.swissitpro.ch met de zoekfunctie gezocht wordt naar het keyword "quantum", dan is de presentatie van een operationeel bewijsbaar veilig systeem te vinden dat het Achmea concept "onafhankelijk van tijd en plaats werken" ondersteund met het bewijsbaar veilig delen van informatie met collega's gebaseerd op Microsoft.Net. Wellicht dat dit soort systemen in deze samenwerking verder ontwikkeld en ingevoerd kunnen worden ter verdere ondersteuning van het "onafhankelijk van tijd en plaats werken" concept.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-19T16:38:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.