Ambassadeur open source gekozen om zijn netwerk

Dit artikel delen:

De nieuwe ambassadeur open source en open standaarden is niet gekozen omdat hij zoveel kennis heeft van het onderwerp. De keuze viel op Erik Gerritsen omdat hij over een goed netwerk beschikt.

Ambassadeur open source en open standaarden Erik Gerritsen is niet gekozen voor zijn open source kennis. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken viel de keuze vooral op Gerritsen omdat hij een goed netwerk heeft in de ict-sector.

Gerritsen is door staatssecretaris Frank Heemskerk benoemd als ambassadeur open standaarden en open source. Het aanstellen maakt deel uit van het actieplan Nederland Open in Verbinding (NOiV), ook wel actieplan Heemskerk genoemd. De ambassadeur moet medeoverheden, publieke sectoren en het ict-bedrijfsleven informeren over het gebruik van open standaarden en open source.

Twee dagen in de maand

De nieuwe ambassadeur was hiervoor gemeentesecretaris bij de gemeente Amsterdam. Daarvoor werkte hij als plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Gerritsen zal de functie twee dagen in de maand uitoefenen. Daarvoor krijgt hij van het ministerie betaald.

Gerritsen is de tweede ambassadeur op het gebied van ict bij de overheid. Marco Pastors is ambassadeur e-factureren. De woordvoerder kan niet zeggen of er in de toekomst nog andere ambassadeurs aangesteld worden. Het ministerie heeft er wel goede ervaringen mee.  "Juist door de ervaring die we met Pastors hebben, is een nieuwe ambasseur aangesteld."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-26T17:09:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.