Haagse studenten leren van Siemens

Haagse studenten van de bacheloropleiding Technische Informatica krijgen binnenkort les in industriële automatisering met dank aan Siemens Training.

De bacheloropleiding Technische Informatica gaat nauw samenwerken met Siemens. De opleiding integreert lesmateriaal van Siemens Training in het eigen curriculum om studenten in een vroeg stadium kennis te laten maken met industriële automatisering. 

Toine van den Boer, teamleider Opleidingen Techniek bij Siemens legt uit waarom dit nodig is: "Techniek is minder populair bij jongeren dan ict. Dat komt omdat jongeren vaak denken dat ze met schroevedraaiers aan de gang moeten. Maar binnen de industriële automatisering werken wij juist met pc's en pcl's. Denk bijvoorbeeld aan de techniek achter het bagageafhandelingssysteem op Schiphol."

De samenwerking moet zorgen voor uitdagend en praktijkgericht onderwijs. "Wij geven cursussen aan bedrijven en datzelfde lesmateriaal stellen wij nu beschikbaar aan de studenten van de Haagse Hogeschool", vertelt Van den Boer. "Het wordt wel in een andere vorm gegoten, want ons cursusmateriaal wordt verwerkt in het lesmateriaal van de Haagse Hogeschool. De studenten krijgen bijvoorbeeld een praktikum waarin zij leren een automatisch parkeersysteem voor auto's te ontwerpen."

tekort

Door de samenwerking tussen Siemens en de hogeschool krijgen studenten meer inzicht in toegepaste kennis op het gebied van proces- en productieautomatisering. Siemens Training verzorgt ondersteunende scholing aan de docenten en biedt getalenteerde studenten een aanvullende opleiding. Deze kunnen daarmee het certificaat Siemens S7 Programmer bemachtigen.

Met de samenwerking wordt ingesprongen op de krapte op de arbeidsmarkt. "Er is een groot tekort aan mensen met een achtergrond in de industriële automatisering. Voor Siemens is het dus van belang dat er meer mensen komen met verstand van zaken. Maar ook voor de klanten van Siemens, die apparatuur afnemen, is het van groot belang."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Big-Grumble > nu pas? Ben veelste vroeg geboren!!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-01T17:59:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.