Google maakt broncode Android openbaar

Dit artikel delen:

De broncode van het Android-besturingssysteem voor mobiele telefoons is beschikbaar gesteld aan de opensourcegemeenschap. Google hoopt zo dat meer fabrikanten het platform op hun telefoons gaan gebruiken.

Google geeft Android aan de opensourcegemeenschap. De broncode van het besturingssysteem voor mobiele telefoons is te downloaden op de website van het opensourceproject. Om hieraan mee te kunnen werken, is Ubuntu of Max OS X nodig. Windows wordt niet ondersteund.

Google beloofde Android open source te maken en vervult die belofte nu. De zoekmachine bracht eerder al een aantal software development kits (sdk) uit, waarmee ontwikkelaars applicaties kunnen schrijven voor het smartphone-besturingssysteem. De licentie voor Android is zo ingericht dat het voor zowel individuele ontwikkelaars als voor commerciële softwarebedrijven aantrekkelijk is om mee te doen.

Telefoons met Android

In september werd de eerste telefoon met Android als besturingssysteem geïntroduceerd. HTC is de eerste fabrikant die Android op een telefoon gebruikt. Google hoopt dat het vrijgeven van de broncode meer bedrijven en ontwikkelaars aantrekt.

Dit moet enerzijds meer telefoons met Android opleveren en anderzijds meer applicaties daarvoor. Een functie waar ontwikkelaars zelf alvast aan kunnen werken is het toevoegen van Bluetooth. Het platform ondersteunt deze functie niet door tijdgebrek.

Het Android-platform van Google heeft de steun van enkele grote telecomaanbieders, zoals Sprint Nextel, China Mobile en T-Mobile. Ook fabrikanten LG, Motorola en Samsung hebben toegezegd het besturingssysteem vanaf 2009 op hun nieuwe smartphone-modellen te gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-22T13:29:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.