Forrester: Gebruik open source bij crisis

De financiële crisis zorgt voor minder investeringen ook op het gebied van applicatieontwikkeling. Marktanalisten van Forrester denken dat het gebruik van opensourcesoftware bedrijven kostenvoordeel kan bieden.

Analistenbureau Forrester roept applicatieontwikkelaars op open source software te gebruiken om de financiële crisis het hoofd te kunnen bieden. "Het is niet zeker dat de kosten lager zullen zijn bij het gebruik van open source, maar best practices wijzen uit dat het meer flexibiliteit biedt", aldus Forrester-analist Mike Gilpin. Volgens de analist overwegen steeds meer bedrijven het gebruik van open source software, omdat ze op zoek zijn naar goedkope infrastructuur en gereedschap.

Daarnaast moeten applicatieontwikkelaars meer taken uitbesteden. "Er worden hogere eisen gesteld, maar er is minder budget", zegt de analist. Gilpin denkt bijvoorbeeld aan applicaties op het gebied van business process management (bpm).

Cloud-computing

Gilpin vindt ook dat applicatieontwikkelaars toepassingen geschikt moeten maken voor cloud-computing. "Het lijkt een hype, maar er zijn bedrijven die er veel voordeel uit halen. Bijvoorbeeld de applicatie TimesMachine van de New York Times maakt gebruik van Amazon Web Services om scans van afbeeldingen op te slaan. Zij hoeven zelf geen datacenter te beheren of op te zetten", zegt de analist.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jos van Dongen brengt een uitvoerig overzicht van de open source tools voor business intelligence (databases, ETL tools, BI-suites, analysis, ERP, ...) op het seminar "Open Source Business Intelligence", zie
http://www.itworks.be/event.php?id=OSBID1 (Antwerpen, 13 november)

Een gecategoriseerd overzicht van open source toepassingen voor zakelijk gebruik is te vinden op http://www.opensourcexs.info.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-31T10:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.