Atos Origin haalt op tijd Olympische limiet

Dit artikel delen:

Atos Origin zegt op koers te liggen om een goedlopende automatisering voor de Olympische Spelen in Athene te garanderen. Het bedrijf is in onderhandeling met het IOC om het contract te verlengen tot de winterspelen in Vancouver in 2010.

Op 13 augustus start de 28ste Olympiade. Of alle infrastructurele werken, zoals stadions, wegen en bushaltes op tijd afkomen, is de vraag. Volgens systeemintegrator Atos Origin geldt dat niet voor de onderliggende it-infrastructuur met bijbehorende informatiesystemen (voor bijvoorbeeld accreditatie, logistieke planning en sportinformatie). Die is goeddeels gereed.

 

De automatiseerder voert nog een aantal finale testen uit. Ook staat het trainen van de drieduizend vrijwilligers (bovenop het it-team van 350 man) nog op het programma. Vanaf 17 juli wordt de it-infrastructuur 24 uur per dag, 7 dagen in de week in de lucht gehouden. Dat moet ook wel, want in die maand komen de eerste atleten en journalisten al over.

In 1998 tekende Sema - sinds begin dit jaar in handen van Atos Origin - een contract met het IOC, om op te treden als systeemintegrator voor vier achtereenvolgende spelen: Salt Lake City (2002; Winterspelen), Athene (2004; Zomerspelen), Turijn (2006; Winterspelen) en Peking (2008, Zomerspelen). Volgens een schatting heeft het contract een waarde van ruim 200 miljoen dollar. Daarnaast tekende Sema een sponsorcontract, dat Atos Origin eveneens heeft overgenomen. Het bedrijf wil noch vertellen wat de waarde van dit contract is noch of de constructie winstgevend is.

 

Wel wil Claude Philipps, programmadirecteur grote evenementen bij Atos Origin, kwijt dat de olympische rol voor nieuwe opdrachten op sportgebied zorgt. "Wij waren betrokken bij het WK Voetbal in Zuid-Korea en Japan en zullen ook voor het volgende WK in Duitsland actief zijn. Verder opereren we bijvoorbeeld als systeemintegrator van de Pan-Afrikaanse Spelen."
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 23 april 2004

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-22T12:18:00.000Z Rik Sanders