Autodesk blijkt kooplustig in december

Dit artikel delen:

Softwaremaker Autodesk gaat overnames niet uit de weg, ondanks de sombere economische voorspellingen. Deze maand pleegde het drie acquisities: BIMworld, Algor en iLogic.

Een van de drie overnames deze maand van Autodesk, leverancier van 2D- en 3D-ontwerpsoftware zoals Autocad, betreft BIMworld. Deze onderneming ontwikkelt software voor modellen (gebaseerd op de methodiek BIM: Building Information Modeling) in de bouwsector. BIMworld beschikt over een bibliotheek met 3D-productmodellen, geordend volgens een aantal standaard productgegevensstructuren.

Autodesk wil de BIMworld-software onderdeel laten uitmaken van zijn 'Seek online-functionaliteit' voor de bouwwereld. Vooral architecten en ingenieurs maken van deze dienst gebruik. De overnameprijs is niet bekend gemaakt.

Algor en iLogic

Een andere acquisitie is Algor, een leverancier van analyse- en simulatiesoftware. De cae- (computer-aided engineering)-applicaties van Algor worden gebruikt in de automobielsector, luchtvaart, medische wereld, nutswezen en defensie. De overnamesom bedraagt 34 miljoen dollar.

De productlijn van Algor komt te hangen in de business unit Manufacturing Solutions van Autodesk. Met de software kunnen simulaties worden uitgevoerd om bijvoorbeeld te bepalen tegen welke druk of hitte nieuwe producten bestand zijn.

De derde aankoop van Autodesk deze maand handelt om iLogic, een product van het Canadese bedrijf Logimetrix. Dit is een desktoptoepassing voor 'rules-based design automation'. iLogic is een hulpprogramma voor ontwerpers en ingenieurs die digitale prototypen willen bouwen. Verdere overnamedetails zijn niet vrijgegeven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-29T15:20:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.