Verdachte miljoenenfraude zit twee weken vast

De verdachte van de miljoenenfraude bij ICT Automatisering in Barendracht zit voorlopig twee weken vast. Dat heeft de rechter-commissaris in Rotterdam op donderdag 5 februari 2009 bepaald.

De komende twee weken blijft de verdachte van de miljoenenfraude bij ICT Automatisering achter de tralies. Dat is bepaald door de Rotterdamse rechter-commissaris onder wiens leiding het onderzoek naar de fraudezaak plaatsvindt. Ook besloot hij dat de 36-jarige man afgezonderd blijft van de buitenwereld. Hij mag alleen contact hebben met zijn raadsman.

De Barendrechtse dienstverlener en softwareontwikkelaar maakte op vrijdag 30 januari 2009 bekend dat hij in 2008 slachtoffer is van een miljoenenfraude. De medewerker wordt verdacht van het wegsluizen van 2,5 miljoen euro en is op staande voet ontslagen.

De dienstverlener denkt dat het om een individuele actie gaat en verwacht niet dat andere werknemers bij de fraude zijn betrokken. Ceo Bram Schot van ICT Automatisering is ervan overtuigd dat de man die nu vast zit de dader is.

Woonplaats

Een opmerkelijk detail van de zaak is dat de man geen vaste woon- of verblijfplaats heeft. “De man heeft nergens een adres in de Gemeentelijke Basis Administratie. Dat is apart, maar het komt vaker voor”, vertelt persofficier van justitie Cora de Jong van de rechtbank in Rotterdam.

Binnen twee weken besluit de raadkamer van de rechtbank in Rotterdam over een eventuele verlenging van de inbewaringstelling van de verdachte. Die kan besluiten de verdachte nog eens negentig dagen vast te houden. Daarna moet een eerste zitting volgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-06T14:16:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.