Avanade wint ontwikkelklus voor AFM

Ict-dienstverlener Avanade ontwikkelt een nieuw ict-platform voor de Autoriteit Financiële markten (AFM). Het gaat om applicaties die de toezichthouder gebruikt voor de toetsing van nieuwe bedrijven op de financiële markt.

De Almerense ict-dienstverlener Avanade ontwikkelt een ict-platform voor de toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het gaat om de ontwikkeling van modules in een .Net-omgeving die de toezichthouder gebruikt bij de toetsing van nieuwe bedrijven die op de markt komen. Daarbij worden de basisadministratie uit het relatiebeheersysteem (crm), het digitale loket en workflow- en casemanagementgegevens samengebracht in een portal. De gegevens moeten voor AFM-medewerkers via één interface toegankelijk worden. Er zijn geen financiële details van de overeenkomst bekendgemaakt.

Avanade hoopt ook kans te maken op de tweede en derde fase van het automatiseringsproject bij de AFM. Tijdens die stappen worden de afdeling juridische zaken en het interne kennismanagement geautomatiseerd. De eerste fase van het project moet eind 2009 zijn afgerond.

De AFM is toezichthouder voor ondernemingen die actief zijn in sparen lenen, beleggen, pensioenen en verzekeringen. Ict-adviesbureau Avanade is in 2000 opgericht door Accenture en Microsoft. Accenture heeft een meerderheidsbelang in Avanade. In Nederland werken ongeveer 200 mensen bij het adviesbureau. Het hoofdkantoor staat in Almere.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-23T11:22:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.