Unit 4 Agresso houdt de adem in

Dit artikel delen:
Unit 4 Agresso hoofdkantoor Sliedrecht

De Nederlandse softwarebouwer Unit 4 Agresso heeft de omzet in 2008 met ruim een kwart zien stijgen tot 393,6 miljoen. Ondanks de groei treft het bedrijf voorbereidingen om snel te kunnen reorganiseren, mocht dat in 2009 nodig blijken.

De omzet van het Nederlandse softwarehuis Unit 4 Agresso is in 2008 met een kwart toegenomen tot 393,6 miljoen euro. De netto winst kwam meer dan de helft lager uit op 12,2 miljoen euro. De omzet in de Benelux steeg met een kwart tot 124,8 miljoen euro.

Het hardst groeide de omzet uit dienstverlening, met 35 procent naar 159 miljoen euro. Onderhoudscontracten brachten 27 procent meer in het laatje, de omzet kwam uit op 165 miljoen. De omzet uit producten steeg met veertien procent naar net geen zeventig miljoen euro.

Voor het lopende jaar houdt Unit 4 Agresso rekening met tegenwind. Het bedrijf maakte nieuwe afspraken met zijn huisbankiers, waardoor er ruimte ontstaat voor de financiering van reorganisatiekosten. Het management denkt het verdienvermogen van het bedrijf op peil te kunnen houden. De omzet komt voor een belangrijk deel uit langlopende contracten, terwijl de kosten voor een deel flexibel zijn. De kosten van inhuur van derden en flexibele beloning kunnen zonder veel moeite worden verlaagd.

Samenvoeging

De samenvoeging van Unit 4 Agresso met het begin 2008 overgenomen Britse Coda loopt volgens het management voorspoedig. Door de integratie wordt op kantoorkosten bij Coda én verkoopvestigingen in de verschillende landen bespaard. Ontwikkelaars van het SaaS-product Coda 2go konden gebruik maken van het Spaanse R&D-centrum van Unit 4 Agresso. Dat scheelde tijd en kosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-24T11:28:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.