Geen ontslagen bij integratie Capgemini en BAS

Ondanks de overlap tussen ict-dienstverlener Capgemini en van Getronics overgenomen applicatieontwikkelingsdivisie BAS, verwacht de dienstverlener geen grote ontslagronde bij de integratie. Capgemini weet nog niet precies hoe de divisie wordt ingepast. Daarover wordt voor de zomer meer duidelijkheid verwacht.

Er zal geen grote ontslagronde plaatsvinden bij de integratie van de Business Application Solutions (BAS)-onderdelen in Capgemini. Dat denkt Henk Broeders, voorzitter van het managementteam van Capgemini Nederland. "Er zullen mensen weggaan door natuurlijk verloop of door ontslag om slecht functioneren, zoals binnen iedere business zou kunnen plaatsvinden. Maar er zullen geen ontslagen vallen die samenhangen met de integratie." De ict-dienstverlener heeft daartoe ook afspraken gemaakt met de ondernemingsraad van Capgemini BAS.

Capgemini bekijkt momenteel hoe Capgemini BAS ingepast gaat worden in de organisatie. "BAS heeft dezelfde soort samenstelling als de Capgemini Groep. We willen ruim de tijd nemen om te kunnen hoe we Capgemini BAS kunnen inpassen. Als we een beeld hebben zullen we tot integratie overgaan", zegt Broeders.

Meer duidelijkheid

Broeders weet nog niet wanneer er meer duidelijkheid is over de integratie van Capgemini BAS. Hij verwacht dat dit voor de zomer zal zijn. De dienstverlener hoopt dan na de zomer te beginnen met de integratie van de onderdelen.

Capgemini BAS heeft drie grote pijlers, namelijk applicatie-ontwikkeling, applicatie-onderhoud en detachering. De drie pijlers zijn voor gelijke delen verantwoordelijk voor de omzet. De divisie maakte in 2008 een omzet van 774 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-27T14:01:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.