Microsoft remt Novells dalende omzet

Dit artikel delen:

Novell heeft in het eerste kwartaal van het boekjaar 2009 zijn omzet zien dalen. Vooral de verkoop van softwarelicenties en services stelden teleur. Dankzij de samenwerking met Microsoft werd er geen verlies gemaakt.

De omzet nam met zeven procent af naar 214,9 miljoen dollar. De verkoop van softwarelicenties daalde met 29,7 procent naar 28,3 miljoen dollar. De verkoop van services daalde met 31,7 procent naar 27,8 miljoen dollar. De verkoop van maintenance en subscription groeide met 5,8 procent naar 158,8 miljoen dollar.

De winst daalde met 36,5 procent naar 10,7 miljoen dollar. Novell maakte nog winst dankzij Microsoft, die in 2008 de SUSE Linux coupon deal met een waarde van 100 miljoen dollar verlengde en nog eens 25 miljoen dollar bijdroeg aan de kwartaalomzet van Novell. 

Nederland

Het is onbekend wat voor omzet Novell in Nederland heeft gehaald. Feit is dat er nauw wordt samengewerkt met Microsoft om de omzet van Novell te stuwen. Ronald de Jong, directeur van Novell Benelux, zei eind 2008 tegen het vakblad CRN dat de samenwerking met Microsoft, waarin SUSE en Windows gecombineerd worden aangeboden, goede deals in datacenters oplevert. "Hierdoor zijn groter klanten binnengehaald, zoals het Belgische Tele Atlas en Rijkswaterstaat. De samenwerking tussen Novell en Microsoft zit in de lift. Vooral rond datacenters, omdat eindgebruikers meer interoperabiliteit willen. Door de samenwerking met Microsoft, waarin een complete oplossing van SUSE en Windows wordt geboden, nemen we een sterkere positie in tegen rivaal Red Hat. We zijn het afgelopen jaar met 228 procent gegroeid met onze oplossingen voor datacenters. Microsoft is inmiddels gegroeid tot een van de grotere resellers van Novell SUSE."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

If you can not beat Tux
You can always join him (to survive)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-27T12:24:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.