Unit 4 Agresso wil zelfstandig blijven

Dit artikel delen:

Het Nederlandse softwarehuis Unit 4 Agresso is niet bang voor een vijandige overname. De beurskoers daalde in de afgelopen maanden van een kleine twintig euro tot onder acht euro. “Ik zie juist mogelijkheden voor een zelfstandige toekomst”, zegt ceo Chris Ouwinga van Unit 4 Agresso.

Het beursgenoteerde softwarehuis Unit 4 Agresso heeft de beurskoers het afgelopen jaar fors zien dalen. Dat maakt een overname van het bedrijf voor concurrenten aantrekkelijker.  “Dat klopt, dat is zo voor elk beursgenoteerd bedrijf”, zegt algemeen directeur Chris Ouwinga. “Maar wij zoeken het niet op. Voor mij is het niet aan de orde.”

Het softwarebedrijf boekte over 2008 een omzet van 393,6 miljoen euro, een kwart meer dan een jaar eerder. “Het was ons beste jaar ooit”, zegt Ouwinga. Dat de goede resultaten kopers zouden trekken, lijkt hem onwaarschijnlijk. “In het laatste kwartaal vorig jaar lag het aantal overnamedeals in de ict nog maar op één tiende van wat het ooit was.”

Tegenwind

Voor het lopende jaar houdt Unit 4 Agresso rekening met tegenwind. Het bedrijf maakte nieuwe afspraken met zijn huisbankiers, waardoor er ruimte ontstaat voor eventuele reorganisatiekosten. Het management denkt het verdienvermogen van het bedrijf op peil te kunnen houden. De omzet komt voor een belangrijk deel uit langlopende contracten, terwijl de kosten voor een deel flexibel zijn. De kosten van inhuur van derden en flexibele beloning kunnen zonder veel moeite worden verlaagd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Het Nederlandse softwarehuis Unit 4 Agresso is niet bang voor een vijandige overname." Wat is de intentie van dit bericht dan? Een stukje free publicity naar/voor potentiele (op)koper van Unit 4?

"De beurskoers daalde in de afgelopen maanden van een kleine twintig euro tot onder acht euro".
Misschien een "beursvreemde suggestie" maar, is het ook mogelijk om je zelf weer van de beurs af te laten schrappen? En wat voor een gevolgen zou dat hebben voor de financiele stabiliteit van je bedrijfskapitaal? De zekerheid van je voortbestaan, de toekomst van Unit 4? Je overnamekansen in de markt.

Volgens mij kan dat wel als je al je eigen aandelen opkoopt. Als je je aandelen verkocht hebt voor twintig euro per stuk en weer terugkoopt voor acht euro per stuk is dat natuurlijk wel flink verlies lijden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-02T07:47:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.