Sogeti werft geen testers meer met Randstad

Sogeti en Randstad werven geen beginnende testers meer. De bedrijven startten vorig jaar een traject waarmee ze 250 testers wilden werven voor de ict-dienstverlener. Inmiddels zijn er enkele tientallen geworven. De verslechterde economie is de reden voor het stilleggen.

Ict-dienstverlener Sogeti werft geen beginnende testers meer samen met detacheringsbureau Randstad Interim. De automatiseerder ging in juli 2007 samen met de detacheerder op zoek naar zogenaamde zij-instromers die een overstap willen maken naar de ict-sector. Door de verslechterde marktomstandigheden heeft Sogeti geen testers meer nodig.

Volgens een woordvoerder van Randstad zijn ‘enkele tientallen testers' geworven. Sogeti had samen met de detacheerder 250 testers voor ogen. "Het project startte net voordat de economie inzakte", zegt woordvoerder Ruud Poels van Sogeti. Randstad-woordvoerder Joost Rumpel hoopt dat het traject wordt voorgezet als de markt weer aantrekt.

De woordvoerder van Randstad zegt dat er gaandeweg het traject duidelijk werd dat Sogeti een ander niveau vroeg van een tester dan in eerste instantie de opzet was. Hij kan niet zeggen of het een hoger niveau betreft. Sogeti zegt dat het stopzetten van het project te wijten is aan de kredietcrisis.

Sogeti leidde de testers op. Ze volgden een TMap-opleiding, een methodiek voor gestructureerd testen en een internationale erkende certificeringstandaard voor testers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat een drama, in eerste instantie zochten ze collega's met veel ervaring voor een instap salaris. Toen instappers voor melkert salaris.

En nu zijn ze gered door de economie.

En denk je dat die instromers nog steeds werkzaam zijn bij Sogeti? Denk het niet... die hadden een jaarcontract en dat zal nu wel niet verlengd zijn.

Sogeti heeft de afgelopen jaren een aantal outsource projecten binnen gehaald. Juist deze projecten kunnen mijn inziens gedaan worden door een goede combinatie tussen senior testers en starters. De regie is immers in eigen handen.De starters kunnen dan in een "veilige" omgeving het vak leren zodat zij na een goede inwerk periode voor een hoger tarief ingezet kunnen worden op detacherings opdrachten. Het verbaast mij dus een klein beetje dat Sogeti helemaal geen starters aanneemt. Men is immeers een van de grote partijen in de Nederlandse testwereld.

@Michel: Even een correctie. Sogeti geeft standaard een contract voor onbepaalde tijd. Geen jaarcontract.

@Baris; niet helemaal juist wat je hier zegt. De instromers die via Randstad bij Sogeti aan de slag gingen, kregen maar een jaar contract. (Ik ben 1 van de instromers die tijdens de proeftijd te horen kreeg dat het contract ontbonden werd agv de kredietcrisis...)

Ik heb vorige maand Sogeti ingeruild voor een vaste werkplek. Ik heb hierover niks gehoord binnen Sogeti, Was zeker niet postitief genoeg ;)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-19T16:46:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.