It-beroepsgroepen verenigen zich in de ITB

Het bestuur van ITB (Samenwerkende IT Beroepsgroepen) heeft de officiële oprichting van deze vereniging bekendgemaakt. ITB bundelt de krachten en kennis van vooralsnog acht beroepsgroepen, te weten GIA, Gvib, Ispg, Nesma, NGN,Nvbi,Scia en Testnet. Samen vertegenwoordigen zij zesduizend leden.

Het bestuur van ITB wordt gevormd door Reinold van Bruggen (voorzitter),
Hans van Loenhoud (secretaris, tevens bestuurslid Testnet) en Oscar Halfhide (penningmeester, tevens plaatsvervangend bestuurslid Ispg)

"De behoefte aan krachtenbundeling is evident, zowel vanuit de it-professionals en de beroepsgroepen als vanuit de samenleving en de overheid. De uitdagingen om de sector en de economie nieuwe impulsen te geven, zijn groot", aldus Van Bruggen.

ITB werkt samen op basis van het ITB-Jaarplan 2004, zoals dat door de leden is goedgekeurd. Dit omvat kennisuitwisseling en samenwerking tussen beroepsgroepen, uitwisselen van ‘best practices’, kaders voor beroepsvorming, certificering, interne en externe communicatie, een informatiebulletin en een najaarscongres. Een van de specifieke aandachtspunten voor 2004 is het uitwerken van de functie van aanspreekpunt voor overheid, onderwijs en samenleving.

Verwacht wordt dat de komende tijd nog meer it-beroepsgroepen zich bij ITB zullen aansluiten. Een aantal verenigingen heeft inmiddels al belangstelling getoond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-02T10:48:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.