Omzet Planon blijft stijgen

Softwareleverancier Planon maakte in 2008 een omzet van 29,7 miljoen euro. De omzet steeg met twintig procent vergeleken met een jaar eerder. De softwaremaker maakt geen winstcijfers bekend. ‘De winst is ongeveer tien procent van de omzet’, zegt Planon-directeur Pierre Guelen. De winst steeg weer vergeleken met andere jaren. ‘We maakten een aantal jaren minder winst, omdat we werkten aan een nieuw product’, zegt Guelen. ‘Nu het nieuwe pakket af is, zien we de winst weer stijgen.’

De leverancier verkocht 35 procent meer software. Maar de verkoop van onderhoudscontracten maakt nog altijd het grootste deel uit van de omzet, zegt Guelen. ‘Vooral in Nederland worden er meer onderhoudscontracten afgesloten. Dat komt omdat we daar een groot aantal vaste klanten hebben', zegt de directeur.

De omzet groeide in alle landen waar Planon actief is. De leverancier verwelkomde vooral nieuwe klanten in Nederland, België en Frankrijk. Albert Heijn en de Provincie Utrecht zijn twee nieuwe Nederlandse klanten. De leverancier opende nieuwe vestigingen in Parijs en Hyderabad. In India wordt door 25 mensen gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe software. Het totale personeelsbestand groeide naar 320 medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-08T10:42:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.