Gymnasiast wint 9292-programmeerwedstrijd

De zeventienjarige gymnasiast Herman Banken van het Minkema College in Woerden heeft de 9292-programmeerwedstrijd gewonnen. Het reisinformatieplatform ov9292.nl daagde informaticastudenten uit de ultieme mobiele ov-navigator te ontwerpen. Hoewel middelbare scholier Banken nog geen informatica studeert, heeft hij met zijn iPhone-applicatie alle 21 andere studententeams achter zich gelaten en 1500 euro verdiend.

Onder leiding van 9292-directeur van Gert Staal beoordeelde de jury alle ingezonden webapplicaties op innovatieve aspecten, de user interface en de manier van programmeren. De toepassing van Banken viel op door zijn bedieningseenvoud en fraaie vormgeving. Op mobiel.9292ov.nl kunnen iPhone-gebruikers de winnende applicatie downloaden.

Informatica

9292 wilde met de wedstrijd mogelijke verbeterpunten en nieuwe ideeën voor de mobiele navigator inventariseren. Banken denkt zelf dat zijn ontwerp gewonnen heeft omdat het gebruiksvriendelijker is dan de toepassing die 9292 tot nu toe gebruikte. ‘Mijn applicatie wordt lokaal opgeslagen bij de gebruiker en gedraagt zich als een native toepassing. Daardoor is mijn ontwerp veel sneller. Ook de interface is gebruiksvriendelijker.'  Hoewel Banken nog bezig is met het afronden van zijn vijfde schooljaar van het gymnasium, weet hij al wel wat hij wil gaan studeren na zijn eindexamen. ‘Ik denk dat het informatica wordt', laat hij weten.

Naast Banken waren er nog twee winnaars. De tweede prijs ging naar student Robin Speijer. Hij ontwierp ook een toepassing voor de iPhone, inclusief GPS. Sernin van de Krol werd derde en leverde een Windows Mobile C #-applicatie. Ook was er een eervolle vermelding voor het team van Jorn Cruijsen en Elan van der Mijn. Zij hielden zich niet aan de opdracht, maar de jury was wel zeer onder de indruk van hun ontwerp, een soort backoffice.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Pff...1500 euro... Word je even flink genaaid...
Als je als bedrijf een programma laat ontwerpen en programmeren ben je snel heel wat meer kwijt.
Sterker nog...voor 1500 euro komt de leverancier hoogstens even kennis met je maken. :-)

@Sander: Precies!
Wat een stelletje uitzuigers!
Als die knul dat programma gewoon op de markt had gebracht en er een enkele euro voor gevraagd had per licentie, dan had hij er nog meer geld voor kunnen vangen.
Het zou die OV-schurken sieren indien ze hem alsnog een fatsoenlijke beloning voor zijn werk zouden geven.
Ik hoop dat Herman zo slim is geweest de rechten te behouden of er een demo-versie van te maken die na drie maanden ophoudt te functioneren...

@Sander: Helemaal mee eens.

Alle techneuten en techno bedrijven met techneut als leidinggevende, paar grote merken na, zijn dermate slecht
in kapitalisme, dat ze zichzelf vernietigend concurreren.

@winnende student: Welkom in IT, wel mager blijven he!
Anders kan je je eten niet meer betalen.

Herman,

Gefeliciteerd met de prijs. Het is toe te juigen dat er bedrijven en instellingen zijn die jongeren motiveren om niet alleen maar te chatten en spelletjes te spelen.
Verder wordt het produkt waar 1500 euro voor wordt betaald volgens mij als gratis aangeboden. Dus, wat is het probleem. Deze aktie gaat deze jongen nog meer opleveren in zijn toekomst.

Het is ronduit teleurstellend te noemen dat de eerdere sprekers klaarblijkelijk alleen voor centen de armen uit de mouwen steken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-04T09:58:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.