Devoteam lijft boedel failliet Antares in

Verhuizing

Devoteam neemt met ingang van 1 juli de activiteiten van Antares Informatisering uit Utrecht over. Met de overname versterkt de Amsterdamse automatiseerder zijn activiteiten op het gebied van systeemoplossingen. Vorig jaar augustus fuseerde Antares nog met wervingsbureau Match4. Dit deel gaat niet naar Devoteam en is inmiddels eveneens failliet verklaard.

Afgelopen 3 april opende staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken nog officieel het nieuwe kantoor van de Antares Match4 Groep in Utrecht. Twee maanden later is de ict-dienstverlener failliet gegaan. Devoteam heeft de failliete boedel opgekocht van de curator van KBS Advocaten uit de Domstad. De naam Antares blijft voorlopig gehandhaafd, maar Devoteam neemt het huurcontract van het nieuwe pand nabij Stadion Galgenwaard niet over. Voor de medewerkers die over komen, vormt het Devoteam-kantoor in Diemen voortaan de uitvalsbasis.

Antares Informatisering werd in 1994 opgericht. De automatiseerder ontwikkelde informatiesystemen voor onder andere de financiële en de logistieke markt en is bedreven in Java/J2EE- .NET- en/of Oracle oplossingen. Rein Buijtelaar, directeur van Devoteam, zegt dat er vier redenen zijn om de boedel over te nemen: het versterken van de kennis rond Java en Oracle, het binnenhalen van .Net-expertise, het versterken van de positie in de financiële markt, waar Devoteam ook actief is, en het betreden van nieuwe markten, zoals de logistieke sector.

Verzwakt

Devoteam (150 medewerkers) voert deze dagen gesprekken met klanten en de dertig medewerkers van Antares. 'We zullen niet alle medewerkers overnemen. Er zijn vijftien bankzitters. We kunnen het ons niet veroorloven om al die bankzitters binnen te halen. Maar het betreft wel hoog gekwalificeerd personeel. Na de gesprekken bepalen we hoeveel werknemers we kunnen inpassen.' Buijtelaar stelt dat in zijn bedrijf alleen de adviestak last heeft van terugval in opdrachten (twee mensen zijn inmiddels afgevloeid). De divisies technische oplossingen en beheer groeien daarentegen.

Vorig jaar augustus kozen Antares en wervingsbureau Match4 ervoor de krachten te bundelen en zo sterker te staan in de onzekere markt. Door de fusie dachten beide bedrijven meer hoog gekwalificeerde ict-specialisten aan zich te kunnen binden en klanten beter te kunnen bedienen. Die opzet is mislukt. 'Door de fusie teerden we op onze financiële reserves in. Door de crisis nam het aantal opdrachten van belangrijke klanten, die er zelf veel last van hadden, sterk af en konden we onze reserves niet aanvullen', zegt directeur Richard Greve. Het fusiebedrijf - oorspronkelijk zestig medewerkers, inclusief flexwerkers - slankte af. Nadat de ABN Amro echter geen krediet meer wilde verstrekken, ging de Antares Match4 Groep begin juni kopje onder: eerst de Antares Holding; inmiddels ook de BV van Match4. 'De meeste activiteiten waren echter al ondergebracht bij Antares. Onder Match4 vielen nog twee medewerkers.'

De solvabiliteit zou ook verzwakt zijn geraakt omdat mede-aandeelhouder Ruud Rijsmus eind 2008 werd uitgekocht. Ook cultuurverschillen tussen Antares en Match4 zouden hebben bijgedragen aan het teruglopen van orders. Greve wijt het bankroet echter geheel aan de crisis.

Werving

Match4 werd opgericht in 1992. Na een fusie in 1998 met Client Solutions ging het bureau verder onder de vlag van de Solidium Group, een van de eerste gespecialiseerde Java J2EE huizen in Nederland. In 2005 verzelfstandigde de werver weer van het inmiddels door Ordina overgenomen Solidium.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Niet verrast om te lezen dat de gebroeders Greve (Anton en Richard) het weer niet is gelukt om samen een bedrijf succesvol te runnen.

Na samen Solidium te hebben gevormd hebben ze zich door overnames te veel in de schulden gestoken en liep door cultuurverschillen met de overgenomen partijen (Cadenz, Olympic, Xirion, Bartox) het aantal werknemers snel terug van 550 naar 170 tot Ordina in 2006 de Java-tak kocht.

Nu kwam Anton als directeur Software Ontwikkeling van Ordina in 2007 bij Antares terecht als Hoofd Innovatie; het weer binnenhalen in 2008 van zijn broer met Match4 bleek dus niet innovatief.

Advies:
Werk niet meer met elkaar samen en zorg voor een gezonde basis.

Ik (ex Client Solutions en Solidium) blijf jullie vorderingen volgen via mijn netwerk.

Zie ook het artikel "Krimpend Solidium blijft op overnamepad" van 26-11-2002 op deze site.

Waar een Greve verschijnt is het, het personeel dat verdwijnt. Een gevleugeld devies wat gezien bovenstaande reactie ook aardig schijnt te kloppen.
Het gaat de heren maar om 1 ding, snel cashen...
Ik hoop voor heel werkend Nederland dat de heren nooit meer toko gaan beginnen.

Ook ik blijf jullie 'vorderingen' volgen.
Richard Greve deed waar hij voor gestudeerd heeft: hij bedrijft economie. Economen brengen de wereld aan de rand van de afgrond; bankiers geven het laatste zetje.

De broertjes zijn weer met elkaar verbonden.

Anton is (i.i.g. sinds begin 2009) directeur van SOLIM (Solidium zonder diu; niet te verwarren met SOLIM hardwax) en Richard doet met Match4 (daar is ie weer) de selectie begeleiding en assesments voor SOLIM (SOftware LIfecycle Management).

Volgens Anton: "SOLIM is ontstaan uit een dochterbedrijf van Solidium. Een deel van het management heeft zijn opgedane ervaringen ondergebracht in SOLIM, met als doel het ICT-voortraject materieel anders aan te pakken.".

Volgen Sammy Jo Hübner op LinkedIn:
"Antares/Solim was gespecialiseerd in applicatieontwikkeling met speciale focus op het voortraject middels Antares Requirements Engineering (ARE). De Requirements Engineering Services van Antares zijn ondergebracht in SOLIM, een in Software Life Cycle Management gespecialiseerde onderneming. Solim stelt zich tot doel het voortrajectproces en het ICT realisatieproces te integreren en het changemanagement te vereenvoudigen. SOLIM levert haar methode ARE en tooling en instrumenten om Software Life Cycle Management te implementeren."

ARE staat nu voor Analysis & Requirements Engineering.
Katarzyna Kot is met Anton meegegaan vanuit Antares.

Benieuwd hoelang dit (doorstart)bedrijf het uithoudt!

@Cygnus,

Benieuwd hoelang dit (doorstart)bedrijf het uithoudt! --> Niet lang, Katarzyna Kot is vertrokken naar DevoTeam....

Zoals ik al aangaf:
'Waar een Greve verschijnt is het, het personeel dat verdwijnt..'

Zelf de (trouwe) Hubnertjes zijn geloosd....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-23T16:38:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.