Atos Origin bouwt en beheert Pensioenregister

Dit artikel delen:
Euro

Atos Origin heeft de opdracht voor de ontwikkeling en het beheer van het Pensioenregister in de wacht gesleept. Uiterlijk 31 december 2010 moet het register operationeel zijn. Iedere burger kan dan via één digitale ingang een overzicht te krijgen van alle bij pensioenfondsen en pensioenverzekeraars opgebouwde pensioenaanspraken en toekomstige rechten én van de aanspraken in het kader van de Algemene Ouderdomswet (AOW).

Pensioenfondsen, Sociale Verzekeringsbank en verzekeraars richten een Pensioenregister in, dat uiterlijk op 31 december 2010 operationeel moet zijn. Dat is bepaald in de Pensioenwet. De opdracht voor het ontwikkelen en beheren van dit register is gegund aan Atos Origin. Die won hem ten koste van Logica. Capgemini was ook een van de mededingers, maar trok zich al eerder terug uit de aanbesteding.

Voor de opzet van het Pensioenregister heeft het pensioenwezen een programma uitgestippeld. Een van de acties was de oprichting van de Stichting Pensioenregister, een samenwerkingsverband van de pensioenkoepels, de gezamenlijke verzekeraars en de Sociale Verzekeringsbank (die de AOW uitvoert). Volgens de woordvoerder hebben veel mensen geen goed zicht op hun opgebouwde pensioenrechten. 'Het Pensioenregister biedt straks een helder overzicht van de pensioengegevens uit het verleden en het heden'.

Informatiehuishouding

Het Pensioenregister haalt de benodigde informatie via koppelingen op uit de verschillende informatiesystemen van de pensioenuitvoerders en de Sociale Verzekeringsbank. Nederland telt zo'n zes- à zevenhonderd pensioenfondsen en -verzekeraars. Een groot deel ervan heeft zijn administraties ondergebracht bij pensioenadministrateurs/-uitvoerders. De grote pensioenfondsen regelen zelf hun gehele informatiehuishouding.

Met Atos Origin is een mantelovereenkomst gesloten. De looptijd ervan is nog onderwerp van gesprek. Over de contractwaarde wil Stichting Pensioenregister geen uitspraken doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-20T15:32:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.