Open source database PostgreSQL mikt op Oracle

EnterpriseDB, leverancier van het open source object-rational databasesysteem PostgreSQL Plus, verkoopt zijn software sinds kort in Nederland via distributeur Dupaco. Het bedrijf start voor ict-dienstverleners een channelprogramma. PostgreSQL Plus is een alternatief voor Oracle Database. PostgreSQL Plus richt zich met name op resellers, systeemintegratoren en service providers die veel Oracle database klanten hebben.

Volgens Sean Doherty, vice president business development van Enterprise DB, kan het open source databasesysteem PostgreSQL bepaalde delen van Oracle-omgevingen vervangen, zoals niet-kritische applicaties. De kosten liggen zo'n 80 tot 90 procent lager. Doherty: 'Sommige bedrijven gebruiken 10 tot 15 procent van Oracle databases niet, terwijl ze daarvoor wel betalen. ProgreSQL is dan een goed alternatief. De migratie is eenvoudig en er is weinig aanpassing nodig.'

Volgens Doherty zoeken veel klanten en resellers naar goedkopere alternatieven voor Oracle. 'Resellers kunnen aan ons product onder meer verdienen aan services, consulting en jaarlijkse abonnementen. We richten ons op open source resellers, Oracle-partners, systeemintegratoren en fulfillmentpartners. We helpen hen onder meer met marketingondersteuning.'

PostgreSQL werkt op alle belangrijke platformen, zoals Red Hat, Novell, Windows, Unix en Solaris. Het integreert met closed en open source, aldus directeur Erik Monninkhof van Dupaco. 'Potentiële klanten aan wie PostgresSQL kan worden verkocht zijn overheden die te maken hebben met Europese wetgeving rond aanbestedingen, gezondheidzorg en educatie.'

Amerikaanse leger

PostgreSQL is een open source object-relational database systeem dat al vijftien jaar bestaat. PostreSQL heeft zijn roots aan de University van California (Berkeley), waar in opdracht van onder meer het Defense Advanced Research Projects Agency (Darpa) een database werd ontwikkeld.

De software biedt onder meer functionaliteit voor databaserollen die het beheer van grote aantallen gebruikers met complexe overlappende rechten moeten vereenvoudigen, two-phase commit voor een beter gebruik in wan-applicaties en heterogene databasecentrales en i/o-parameters die de ondersteuning van complexe logica voor J2EE en .NET toepassingen verbeteren.

Een van de vier investeerders in EnterpriseDB is IBM. Dat kiest hiervoor om de mogelijkheid te blijven participeren in de opensourceomgeving en -gemeenschap.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

PostgreSQL (open source project) en PostgreSQL Plus (product van EnterpriseDB) zijn twee verschillende dingen. EDB levert vooral de extra's en support, de basis is hetzelfde.

EDB is overigens een van de vele sponsors van het PostgreSQL-project.

PostgreSQL/EnterpriseDB doet het leuk bij NTT:
The giant Japanese telecom provider Nippon Telegraph & Telephone is going even further. It's replacing many of its Oracle databases with another open-source package, PostgreSQL. Takeshi Tachi, a senior manager in NTT's Open Source Software Center, says PostgreSQL is now good enough to be used in some of the company's most critical computing systems. He expects NTT will save US$10 million a year with the switch.

Zie verder:
http://www.zdnetasia.com/news/business/0,39044229,62057752,00.htm

Dit geeft goed aan hoe volwassen PostgreSQL is en dat het geen probleem is om er bedrijfskritische systemen op te laten draaien. En dan ook nog een 10 miljoen dollar per jaar besparen, daar maak je aandeelhouders blij mee. Open source is echt doorgebroken, dit zijn absoluut geen hobby projectjes.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-22T13:47:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.