PayPal breidt betaaldienst uit naar apparaten

PayPal wil uit de browser breken. Het bedrijf hoopt dat derden hun betaalmethode gaan inbouwen in apparaten en binnen online applicaties. Het bedrijf stelt daarom aan partners betaversies beschikbaar van een aantal Application Programming Interfaces (API's) voor haar betaaldienst. Dat maakt het mogelijk om betaalmechanismen te implementeren binnen internetgebaseerde diensten. Daarbij moet niet alleen worden gedacht aan webshops, maar ook aan bijvoorbeeld mobiele telefoons, spelcomputers, consumentenelectronica en huishoudapparaten. In november volgt een publieke beta.

Dat maakte PayPal bekend op het Platform Preview Event in San Jose in Californië.

In eerste instantie gaat het om enkele API's, maar later dit jaar volgen nog tientallen andere. Volgens PayPal-directeur Scott Thompson wordt PayPal 'de eerste en enige wereldwijde betaaldienst zijn die zichzelf openstelt voor third-party ontwikkelaars'. Met het 'Adaptive Payments System' kunnen ontwikkelaars betalingsmechanismen van PayPal integreren, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om een betaling te verdelen over verschillende partijen.

Windows Azure

Microsoft kondigde aan dat het ontwikkelaars in staat wil stellen om het PayPal-betaalsysteem te integreren in applicaties voor Windows Azure, Microsofts cloud computing platform. Op 3 en 4 november 2009 organiseert PayPal de eerste ‘Open Platform Developer' conferentie in San Francisco.

PayPal

 PayPal heeft meer dan 175 miljoen rekeningen wereldwijd. Het volume van transacties bedroeg in 2008 totaal 60 miljard dollar. PayPal is beschikbaar in 190 landen en accepteert 19 verschillende munteenheden. In Nederland heeft PayPal 2 miljoen rekeningen.

PayPal, opgericht in 1998 en gevestigd in Californië, is sinds 2002 een eBay onderneming en heeft lokale vestigingen in 18 landen. Wereldwijd heeft PayPal 8.000 mensen in dienst. PayPal Benelux is gevestigd in Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-24T11:20:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.