ICTU maakt winnaars ICT-prijsvraag bekend

Dit artikel delen:

Projectorganisatie Ictu heeft vier ict-projecten in de sectoren zorg en onderwijs uitgekozen als winnaars van de negende en tiende prijsvraag M&ICT. De prijzen worden uitgereikt in het kader van het actieprogramma Maatschappelijke Sectoren en ICT, waarmee zes ministeries maatschappelijke vraagstukken willen oplossen door beter gebruik van ict.

M&ICT is een initiatief van de ministeries van Economische Zaken, Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties, Justitie, Verkeer & Waterstaat, OCW (Onderwijs, Cultuur & Wetenschap) en Volksgezondheid, Welzijn & Sport. De uitvoering van M&ICT ligt in handen van het Ictu, een projectorganisatie die een sleutelrol speelt bij de ontwikkeling van de e-overheid.

1: Edu-game met BVO-E (onderwijs)
Toegekend bedrag: 550.000 euro
Stichting FC Twente gaat onder andere met Meer dan Voetbal een game uitbreiden naar 250 scholen om de woordenschat van kinderen op de basisschool te vergroten en ze spelenderwijs te motiveren voor taal.

2: Ketenintegratie in trombosezorg door ict-ondersteuning met wijkverpleging en mantelzorg (zorg)
Toegekend bedrag: 772.775 euro
Stichting Begeleide Zelfszorg stelt een ict-applicatie via de pc en telefoon beschikbaar aan ongeveer 70.000 trombosepatiënten thuis. Daarmee verbetert de mogelijkheid tot zelfcontrole en besluitvaardigheid van de patiënt, de mantelzorg en wijkverpleging.

3: Game Interactief Intelligent Educatief Narratief Systeem (IIENS) (onderwijs)
Toegekend bedrag: 623.672,50 euro
Stichting OntSpruit verspreidt een serious taalgame voor kleuters met een taalachterstand naar zeventig scholen.  Het project draagt bij aan de voorkoming en bestrijding van taalachterstanden.

4: Pico Bello (zorg)
Toegekend bedrag: 1,2 miljoen euro
Het bureau KSYOS wil het gebruik van zijn geautomatiseerde medicatiedispensers uitbreiden van honderd klanten naar 12.000 klanten en vierhonderd apothekers. Met de dispensers krijgen zorgverleners inzicht in de medicatie van hun klanten, terwijl de werkdruk vermindert en de zelfzorg van de patiënten verbetert.

Prijsvragen 11 en 12

In totaal hebben 55 projecten een prijsvraag in het kader van M&ICT gewonnen. Het programmabureau stelt 16,7 miljoen euro beschikbaar voor de winnaars van de volgende prijsvragen. Prijsvraag 11 heeft als thema 'Plaatsbepaling in zorg, onderwijs en veiligheid'. Prijsvraag 12 heeft als thema 'Opschaling van succesvolle ict-toepassingen in de maatschappelijke sectoren'.  Inschrijven kan tot 30 september 2009. Meer informatie is te vinden op de site http://www.m-ict.nl/.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-24T11:30:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.