Fraudeur ICT Automatisering kreeg hulp

De administrateur van ICT Automatisering die het bedrijf 2,3 miljoen euro afhandig maakte, heeft hulp gekregen van twee handlangers die het geld wit wasten. Dat meldt het openbaar ministerie. Aanvankelijk zou fraudeur Hendrik Z. op 22 juni voor de rechter verschijnen. Het OM vroeg uitstel om de zaak van de fraudeur en zijn handlangers half oktober tijdens één zitting te kunnen behandelen.

De vermoedelijke handlangers van Hendrik Z. zijn een man en een vrouw, beiden afkomstig uit Dordrecht. Het gaat om een echtpaar. Het OM verdenkt het stel ervan met het door de administrateur  ontvreemde geld allerhande goederen te hebben gekocht. Daarmee zouden zij zich schuldig hebben gemaakt aan het witwassen van crimineel geld. Zij kochten goederen als auto's, horloges, parfums, flatscreen-tv's en grote hoeveelheden drank. Ook  huurden ze vakantiehuizen in Frankrijk, Italië en Oostenrijk.

ICT Automatisering in Barendrecht maakte eind januari van dit jaar bekend het slachtoffer te zijn van een omvangrijke fraude. De fraudeur, een administratiemedewerker van het bedrijf, werd op staande voet ontslagen. Justitie arresteerde de man enkele dagen later. Sindsdien zit de man in voorlopige hechtenis.

Het automatiseringsbedrijf verwacht niets van het geld terug te zien. De 2,3 miljoen euro zijn inmiddels als bijzondere last afgeboekt van de resultaten over het jaar 2008.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-10T16:25:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.