Capgemini en Hippo worden partners

Capgemini is een partnerovereenkomst aangegaan met Hippo, ontwikkelaar van webgebaseerde open source software voor content management. De twee bedrijven gaan samen webcontentmanagement- en portaloplossingen leveren. Capgemini sloot eerder al partnerovereenkomsten met leveranciers van open source software JBoss, Novell en SpringSource. 'Gezien de groei van ons opensourceportfolio, zijn we erg verheugd dat we Hippo kunnen toevoegen aan onze applicatie-oplossingen,' zegt Levente Bokor, managing consultant van Capgemini.

Na praktijkervaring opgedaan te hebben met Hippo-implementaties heeft een aantal medewerkers van Capgemini vervolgtrainingen gevolgd in de ontwikkeling en toepassing van de technologie van leverancier van het contentmanagementsysteem.

Hippo bracht onlangs Hippo CMS versie 7.1 en de nieuwe Hippo Site Toolkit (HST) op de markt. Met deze toolkit kunnen Hippo CMS 7.1 websites worden geïmplementeerd en beheerd. Het Hippo CMS en de Site Toolkit werken samen met de Apache Jetspeed Enterprise Portal.

Jetspeed is een open source Enterprise Information Portal die gebruikmaakt van Java en XML om informatie uit verschillende bronnen te verzamelen en te presenteren. De volledig op Spring gebaseerde enterprise portal ondersteunt web 2.0 technieken zoals AJAX. Jetspeed is een product van de Apache Software Foundation (ASF), een van de grootste open source organisaties gericht op de gezamenlijke ontwikkeling van software en op basis van de Apache-licentie gratis beschikbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-18T10:59:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.